Talvilajien EM-kilpailut, 22. – 25.2.2018, Millegrobbe Alpe Cimbra – Trentino, Italia

Vuoden 2018 talvilajien sprintin ja keskimatkojen Euroopanmestaruuskilpailut järjestetään Italian Millegrobbe Alpe Cimbrassa – Trentinossa 22. – 25.2.2018

KILPAILUJEN NETTISIVUT LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ

IFSS:n SIVUILTA LÖYTYY TIETOA KILPAILUISTA
(perjantain lähtölista julkaistu)

pe klo 19.40: Joukkueenjohtaja: Hiihtoluokkien tulokset on luvattu julkaista piakkoin. Valjakkoluokkien tuloksia saa odottaa ainakin klo 21 (Suomen aikaa).

pe klo 20.25: Joukkueenjohtaja: Pieni tilannepäivitys kisapaikalta. Vihdoin vähän luppoaikaa (45 minuuttia). Hiihtoluokat sujuivat aamupäivällä ilman ongelmia. Tuloksia ei jostain syystä saada julkaistua. Ne luvattiin julkaista klo 18. Ei ole näkynyt.
Valjakkoluokissa on ollut paljon epäselvyyksiä kuljettujen reittien suhteen. Valjakkoluokkien osalta päätökset tehdään klo 21 (Suomen aikaa) alkavassa joukkueenjohtajien ylimääräisessä kokouksessa.
Huomenna koirahiihdon yhdistetyt starttaa junioreilla 9:00, naiset 9:45 ja miehet 10:45. Matka miehillä ja naisilla on 8+8 km.

TORSTAI, KISOJEN AVAJAISPÄIVÄ, JOUKKUEENJOHTAJAN KUULUMISET

Kisojen avajaispäivä. Kaikki suomalaiset ovat päässeet kisapaikalle tai sen läheisyyteen. Kisaajista ensimmäiset saapuivat jo alkuviikosta Italiaan. Viimeisimmät tulivat eilen keskiviikkona. Osa kilpailijoista yöpyy kisapaikalla ja osa kisapaikan lähellä olevissa pienissä kylissä.

Torstaiaamu valkeni lumisateisena. Lunta satoi noin 5 senttiä lisää. Vaikka lämpötila oli lähellä nollaa, oli lumi kevyttä lunta, kuten Suomessa kovilla pakkasilla satavaa pakkaslunta. Ilmanala lienee sen verran kuiva noin 1500 metrin korkeudessa. Tämä aiheuttaa suksien voiteluun oman haasteensa. Suksia ei voi voidella ihan samalla periaatteella kuin kotimaassa. Pelkkä lämpömittariin tuijottaminen tuottaa todennäköisesti huonon tuloksen vaan on syytä tarkastella lumen koostumustakin.

Kisojen järjestelyt tuntuvat noudattavan italialaista jämptiyttä eli ei kaiken tarvitse olla niin justiinsa. Joukkueenjohtajien oli tarkoitus mennä moottorikelkkojen kyydissä tutustumaan reitteihin kello 14. Ensimmäisessä joukkueenjohtajien palaverissa kello 11 ilmoitettiin, että reitteihin ei pääse tutustumaan kahdesta syystä, 1. reitit eivät ole valmiit ja 2. ei ole kuin yksi moottorikelkka. Reitit luvattiin valmiiksi kello 16 mennessä, jotta kilpailijat pääsevät valoisaan aikaan tutustumaan reitteihin. Vielä kello 17:30 reitit olivat kesken ja väärin merkitty. Toivottavasti perjantaina kello 9:00 kaikki on valmista, kun ensimmäinen kilpailija lähtee reitille.

Torstain aikana kilpailijat ilmoittautuivat kilpailuun sekä koirille suoritettiin eläinlääkärin tarkastus. Koirat tarkastettiin melko perusteellisesti. Illan päätteeksi kisa-alueella järjestettiin kisojen viralliset avajaiset.

Perjantaina kaikki suomalaiset ovat tositoimissa. Hiihtoluokissa hiihdetään noin 16 kilometrin matka (juniorit 10 km) ja mestaruudet ratkeavat yhden päivän kilpailulla. Naisten hiihtoluokassa mukana ovat Maija Nivala, Kati Mansikkasalo Jurvelin, Jenna Kanko sekä Maria Viitahalme. Miesten hiihtoluokassa mukana Tuomas Notko sekä Vesa-Pekka Jurvelin. Veteraanimiehissä Suomen edustajana on Marko Viitahalme. 4-koiran valjakkoluokassa matka on noin 8 kilometrin ja siinä Suomen edustajana on Antti Mäkiaho. Tässä luokassa kilpaillaan kahtena päivänä. Lauantaina kilpailun lähtömuotona on ns takaa-ajolähtö eli perjantain nopein starttaa ensimmäisenä ja muut lähtevät perään perjantain aikaeron välein. Ensimmäisenä maalissa oleva voittaa. Erittäin mielenkiintoinen kilpailumuoto! 6- ja 8-koiran valjakkoluokissa kilpailu kestää kolme päivää. Voittaja on se, jolla on nopein yhteisaika kolmelta päivältä. 6-koiran luokassa matka on noin 12 kilometriä ja Suomea edustaa Riitta Kempe. 8-koiran luokassa Suomen edustaja on Vesa-Pekka Lehtomäki ja matkana noin 16 kilometriä.

Kisapaikalla nettiyhteys toimii satunnaisesti, joten tulospäivityksissä voi olla viivettä.

MAAJOUKKUEESEEN VALITUT URHEILIJAT:

Hiihto miehet:
Vesa-Pekka Jurvelin
Tuomas Notko
Marko Viitahalme

Hiihto naiset:
Maija Nivala
Maria Viitahalme
Jenna Kanko
Kati Mansikkasalo-Jurvelin

Ajo:
Vesa-Pekka Lehtomäki
Riitta Kempe
Tiina Hakala
Antti Mäkiaho

Joukkueenjohtajana Italiassa toimii Ari Rastas, +358 50 587 4150, ari.rastas (at) kolumbus.fi