Valjakkourheilun lajilisenssi

Lajilisenssin vakuutuskausi on 1.9.2018-31.8.2019. Lajilisenssin kaudelle 2018-2019 voi lunastaa maksupäivästä alkaen VUL:n jäsenseuraan kuuluva henkilö. Hankkiessaan lisenssin urheilija sitoutuu noudattamaan Suomen antidopingsäännöstöä.

Lajilisenssi sisältää vuoden voimassa olevan urheiluvakuutuksen VUL:n jäsenseuraan kuuluville ja VUL-lehden vuosikerran (3 numeroa) 2017-2018. Lajilisenssivaihtoehtoja on neljä, joista jokainen voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon:

1. Kilpailulisenssi vaaditaan jokaiselta kilpailijalta, joka osallistuu Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry:n toimesta järjestettyihin kilpailuihin. Poikkeuksen muodostavat ainoastaan harrastussarjat, joissa lajilisenssi ei ole pakollinen kansallisissa kilpailuissa (VUL kansalliset säännöt). Harrastussarjoissakin kilpailijalla on kuitenkin oltava maksettuna kilpailukohtainen vakuutus voidakseen osallistua kilpailuun. Kilpailunjärjestäjä vastaa kilpailukohtaisesta vakuutuksesta kun kilpailija ilmoittaa asian ilmoittautuessaan kilpailuun.

2. Harrastajalisenssi antaa vuoden vakuutusturvan urheilijoille, jotka harrastavat valjakkourheilua säännöllisesti, mutta eivät kilpaile aktiivisesti. Harrastuslisenssillä saa kilpailla yhden kansallisen tason kilpailun tai SM-kilpailun, mutta ei kansainvälisiä kilpailuja (esim. MM, EM, SOC tai World-cup).

3. Lajilisenssi ilman vakuutusta. Henkilö, jolla on oma vakuutus, joka korvaa myös urheiluvammat valjakkourheilun kilpailutoiminnassa, maksaa lajilisenssin ilman vakuutusta. Vakuutuksetonta lisenssiä hankkiessa järjestelmä pyytää kirjaamaan korvaavan vakuutuksen numeron ja vakuutusyhtiön. Todistusta ei tarvitse toimittaa enää liittoon.

4. IFSS:n kansainvälinen DID-lisenssi. DID-numero on Kansainvälisen liiton (IFSS:n) vaatima ”Ajajan tunnistusnumero – Driver Identification Number (DID)” eli kansainvälinen kilpailulisenssi. Lisää tietoa ja DID-lisenssin maksuohjeet löytyvät TÄÄLTÄ

Lajilisenssivaihtoehdot ja niiden
hinnat:
Kilpailulisenssi Harrastajalisenssi Kilpailukohtainen vakuutus
Lisenssi + vakuutus +
Valjakkourheilu-lehti
64 euroa 46 euroa
ALLE 20-vuotiaan Lisenssi +
vakuutus + Valjakkourheilu-lehti
46 euroa
Lisenssi + Valjakkourheilu-lehti,
ei vakuutusta
40 euroa  22 euroa
Kilpailukohtainen vakuutus 10 euroa
IFSS:n kansainvälinen DID-lisenssi 30 euroa

Vakuutuksen osuus lajilisenssistä on 23,78 €.

HUOM! Kilpailukohtaisen vakuutuksen voi lunastaa vain kilpailun järjestäjä. Kilpailun järjestäjän tulee maksaa kilpailukohtainen vakuutus urheilijoille ennen kilpailun alkua!

Kilpailukohtainen vakuutusmaksu kilpailujen järjestäjille:
Vakuutus on käytössä harrastussarjoissa ja koirajuoksussa, joihin osallistuvien ei tarvitse olla VUL:n jäsenseuran jäseniä. Kilpailujen järjestäjiltä edellytetään, että kaikki jotka osallistuvat VUL:n alaisiin kilpailuihin ovat vakuutettuja tapaturmien osalta.

Henkilö maksaa osanottomaksun yhteydessä 10 euron vakuutusmaksun joka on vakuutusyhtiö Tapiolasta neuvoteltu kilpailukohtainen tapaturmavakuutus. Vakuutus on voimassa siinä kilpailussa johon vakuutusmaksu on maksettu. Tapaturman hoitokuluista maksajalla 50 euron omavastuu.

Kilpailun järjestäjä tulouttaa vakuutusmaksut viimeistään ennen kilpailun alkua liitolle materiaalisalkun lomakkeella, Kilpailukohtainen vakuutuslomake, ohjeiden mukaan.

HUOM! Mikäli kilpailija maksaa lisenssinsä alle 2vrk ennen kilpailua, on hänen varauduttava todistamaan lisenssin hankinta maksukuitilla kilpailupaikalla.

ULKOMAILLA KILPAILEVAT: Liiton toimistosta saa pyydettäessä todistuksen lisenssistä ulkomaista kilpailua varten. Ota ajoissa selvää vaaditaanko todistus lisenssistä ja pyydä sen jälkeen todistus toimistosta.

Verkkomaksu
1.Ensin siirry palveluun (alla olevan linkin kautta) ja täytä henkilötiedot ohjeiden mukaisesti.

2. Lisenssitiedot
Tarkista henkilötietosi ja valitse sinulle soveltuva lisenssi, vakuutus sekä lisenssiseurasi. VUL:n jäsenseuran jäsenmaksu on oltava maksettuna ennen lisenssin myöntämistä.

3. Hyväksyminen
Tarkista valitsemasi lisenssin tiedot ja tutustu tuoteselosteeseen ja vakuutusehtoihin. Vakuutusehdot on hyväksyttävä ennen kuin siirryt kohtaan ”Maksaminen”.

Siirry maksamaan lajilisenssi verkkomaksupalvelusta.


Suomen Valjakkourheilijoiden lisenssivakuutus LähiTapiolassa

Vahingon tapahduttua olkaa suoraan yhteydessä vakuutusyhtiö LähiTapiolaan.

Vakuutuslaji: yksityistapaturmavakuutus
Vakuutusmuoto: ryhmätapaturmavakuutus
Vakuutusnumero: 353-3842680-5
Vakuutuskausi: 1.9.2018-31.8.2019

Tapiolan urheiluvakuutukseen sovelletaan yksityistapaturmavakuutuksen ehtoja. Valjakkourheiluliiton kaikki lajit ovat vakuutuksen piirissä.

Vakuutus on voimassa urheilutoiminnassa, kilpailuissa ja harjoituksissa sekä näihin välittömästi liittyvien matkojen aikana kaikkialla maailmassa. Vakuutuksesta ei korvata fysikaalista hoitoa eikä niihin liittyviä matkakuluja. Vakuutus ei ole voimassa ammattiurheilussa. Vakuutus ei jatku yksittäisen vakuutetun osalta hänen täytettyään 70 vuotta.
Vakuutus on voimassa vakuutuksenottajan järjestämien ja valvomien valjakkokilpailujen aikana.

Hoitokulut tapaturmaa kohden enintään 5 348 euroa.
Pysyvä haitta, kertakorvaus enintään 20 974 euroa.
Hoitokulujen omavastuu 0 euroa.

Tarkemmat tuoteselosteet ja vakuutusehdot LähiTapiolan nettisivuilta.