Valjakkourheilun lajilisenssi

Lajilisenssin vakuutuskausi on 1.9.2020 – 31.8.2021. Lajilisenssin kaudelle 2020 – 2021 voi lunastaa maksupäivästä alkaen VUL:n jäsenseuraan kuuluva henkilö.

Lajilisenssi sisältää vuoden voimassa olevan urheiluvakuutuksen VUL:n jäsenseuraan kuuluville ja VUL-lehden vuosikerran (2 numeroa) 2020 – 2021. Kansallisia lajilisenssivaihtoehtoja on neljä, joista jokainen voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon ja lisäksi on kansainvälinen DID-lisenssi:

1. Kilpailulisenssi vaaditaan jokaiselta kilpailijalta, joka osallistuu Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry:n toimesta järjestettyihin kilpailuihin sekä kansainvälisiin kilpailuihin. Vaihtoehtoja on kaksi, kilpailulisenssi sekä alle 20-vuotiaan kilpailulisenssi.

2. Harrastajalisenssillä saa kilpailla rajattoman määrän harrastusluokkien kilpailuja kotimaassa.

3. Lajilisenssi ilman vakuutusta. Henkilö, jolla on oma vakuutus, joka korvaa myös urheiluvammat valjakkourheilun kilpailutoiminnassa, maksaa lajilisenssin ilman vakuutusta. Vakuutuksetonta lisenssiä hankkiessa järjestelmä pyytää kirjaamaan korvaavan vakuutuksen numeron ja vakuutusyhtiön. Todistusta ei tarvitse toimittaa enää liittoon.

Lisenssin ostaja sitoutuu Suomen Valjakkourheilijoiden liiton antidoping sääntöihin sekä koirien eettiseen kohteluun toiminnassa.

4. Kilpailukohtaiset vakuutusmaksut: kilpailuluokkien kilpailukohtainen vakuutusmaksu ja harrastusluokkien kilpailukohtainen vakuutusmaksu. Kilpailunjärjestäjä vastaa kilpailukohtaisesta vakuutuksesta kun kilpailija ilmoittaa asian ilmoittautuessaan kilpailuun. Kilpailukohtaisilla vakuutusmaksuilla ei saa osallistua SM-luokkiin.

5. IFSS:n kansainvälinen DID-lisenssi. DID-numero on Kansainvälisen liiton (IFSS:n) vaatima ”Ajajan tunnistusnumero – Driver Identification Number (DID)” eli kansainvälinen kilpailulisenssi. DID-numeroa tarvitaan mikäli kilpailija aikoo osallistua IFSS:n  EM- ja MM-kilpailuihin tai kilpailla world cupin pisteistä. DID-lisenssin saa ostettua Suomisport-palvelusta kuten muutkin lisenssit. Huomioikaa omaa kilpailukalenteria suunnitellessanne, että DID-kausi on kesäkuun alusta toukokuun loppuun. DID-lisenssit pitää myös erikseen maksaa IFSS:lle. Nämä maksut maksetaan 2 kertaa vuodessa syyskuun alussa ja tammikuun alussa. Tätä ennen DID-lisenssinne ei ole voimassa. DID-lisenssejä hoitaa VUL:ssa kaisu.salminenvul.fi

LISÄTIETOJA DID-LISENSSISTÄ LÖYTYY TÄÄLTÄ

Lajilisenssivaihtoehdot ja niiden
hinnat:
Kilpailulisenssi Harrastajalisenssi Kilpailukohtainen vakuutus
Lisenssi + vakuutus +
Valjakkourheilu-lehti
70 € 50 €
ALLE 20-vuotiaan Lisenssi +
vakuutus + Valjakkourheilu-lehti
50 €
Lisenssi + Valjakkourheilu-lehti,
ei vakuutusta
45 €  25 €
Kilpailukohtainen vakuutus Harrastusluokka 10 €/kilpailu

Kilpailuluokka 35 €/kilpailu

IFSS:n kansainvälinen DID-lisenssi 45 €

Vakuutuksen osuus lajilisenssistä on 24,74 €.

HUOM! Kilpailukohtaisen vakuutuksen voi lunastaa vain kilpailun järjestäjä. Kilpailun järjestäjän tulee maksaa kilpailukohtainen vakuutus urheilijoille ennen kilpailun alkua!

Kilpailukohtainen vakuutusmaksu kilpailujen järjestäjille:
Henkilö maksaa osanottomaksun yhteydessä 10 euron tai 35 euron vakuutusmaksun, joka on vakuutusyhtiö Tapiolasta neuvoteltu kilpailukohtainen tapaturmavakuutus. Vakuutus on voimassa siinä kilpailussa johon vakuutusmaksu on maksettu. Tapaturman hoitokuluista maksajalla 50 euron omavastuu.

Kilpailun järjestäjä tulouttaa vakuutusmaksut viimeistään ennen kilpailun alkua liitolle materiaalisalkun lomakkeella, Kilpailukohtainen vakuutuslomake, ohjeiden mukaan.

HUOM! Mikäli kilpailija maksaa lisenssinsä alle 2vrk ennen kilpailua, on hänen varauduttava todistamaan lisenssin hankinta maksukuitilla kilpailupaikalla.

ULKOMAILLA KILPAILEVAT: Liiton toimistosta saa pyydettäessä todistuksen lisenssistä ulkomaista kilpailua varten. Ota ajoissa selvää vaaditaanko todistus lisenssistä ja pyydä sen jälkeen todistus toimistosta.

Verkkomaksu
1.Ensin siirry palveluun (alla olevan linkin kautta) ja täytä henkilötiedot ohjeiden mukaisesti.

2. Lisenssitiedot
Tarkista henkilötietosi ja valitse sinulle soveltuva lisenssi, vakuutus sekä lisenssiseurasi. VUL:n jäsenseuran jäsenmaksu on oltava maksettuna ennen lisenssin myöntämistä.

3. Hyväksyminen
Tarkista valitsemasi lisenssin tiedot ja tutustu tuoteselosteeseen ja vakuutusehtoihin. Vakuutusehdot on hyväksyttävä ennen kuin siirryt kohtaan ”Maksaminen”.

Siirry maksamaan lajilisenssi Suomisport -palvelusta.

Suomisportin rekisteriseloste löytyy täältä


Suomen Valjakkourheilijoiden lisenssivakuutus LähiTapiolassa

Vahingon tapahduttua olkaa suoraan yhteydessä vakuutusyhtiö LähiTapiolaan
puh: 09 453 8336.

Vakuutuslaji: yksityistapaturmavakuutus
Vakuutusmuoto: ryhmätapaturmavakuutus
Vakuutusnumero: 353-3842680-5
Vakuutuskausi: 1.9.2020-31.8.2021

Tapiolan urheiluvakuutukseen sovelletaan yksityistapaturmavakuutuksen ehtoja. Valjakkourheiluliiton kaikki lajit ovat vakuutuksen piirissä.

Vakuutus on voimassa urheilutoiminnassa, kilpailuissa ja harjoituksissa sekä näihin välittömästi liittyvien matkojen aikana kaikkialla maailmassa. Vakuutuksesta ei korvata fysikaalista hoitoa eikä niihin liittyviä matkakuluja. Vakuutus ei ole voimassa ammattiurheilussa. Vakuutus ei jatku yksittäisen vakuutetun osalta hänen täytettyään 70 vuotta.
Vakuutus on voimassa vakuutuksenottajan järjestämien ja valvomien valjakkokilpailujen aikana.

Hoitokulut tapaturmaa kohden enintään 5 348 euroa.
Pysyvä haitta, kertakorvaus enintään 20 974 euroa.
Hoitokulujen omavastuu 0 euroa.

Tarkemmat tuoteselosteet ja vakuutusehdot LähiTapiolan nettisivuilta.