Kilpailun järjestäjille

Yleistä kilpailujen järjestämisestä

Kalenteriin kerätään liittoon saapuneet kilpailuhakemukset sekä alustavien keskustelujen perusteella neuvotteluvaiheessa olevien kilpailujen kilpailuajankohtia. Tilanne muuttuu aika ajoin ennen kuin kisat loksahtavat kohdalleen. Muutokset, kilpailuhakemukset, tietoja ulkomaisista kilpailuista ym., tieto kilpailujen peruuntumisesta osoitteisiin:
kilpailutoimikunta (at) vul.fi  sekä toimisto (at) vul.fi

Kilpailuhakemukset

Kevätkauden (ennen juhannusta) kilpailut ja talvikauden kilpailut on anottava 31.7. mennessä. Syyskauden (juhannuksen jälkeen) kilpailut on anottava 31.3. ennen seuraavaa kilpailukautta. Anomus on lähetettävä Suomen Valjakkourheilijoiden liitto ry:lle. Liiton hallitus hyväksyy kokouksessaan kilpailun järjestäjän. Hakemuskaavakkeet löytyvät materiaalisalkusta. Hakemus toimitetaan sähköisenä osoitteeseen:
kilpailutoimikunta (at) vul.fi

Kilpailukalenterin suunnitteluun vaikuttavia tekijöitä:

  • Lumivarmuus: Etelä-Suomen kisat keskelle talvea, jolloin lumivarmuus on suurin
  • Matkojen pidentyminen kauden edetessä keskipitkillä ja pitkillä matkoilla
  • Nousujohteisuus: kansallisia kisoja tammikuulle ja helmikuun alkuun lumivarmoilla alueilla (Itä- ja Pohjois-Suomi)
  • SM-kilpailuhakemukset mieluiten kauden loppupuolelle helmikuun puolivälin jälkeen

Muuta huomioitavaa

Kaksipäiväisten kilpailujen ensimmäisen päivän kilpailun toivotaan alkavan mahdollisuuksien mukaan hieman myöhemmin (hiihdot esim. klo 12-13) kuin toisena päivänä, jolloin kilpailujen alkamisajankohtaa voidaan aikaistaa. Valjakkoajon sprinttikisoja kaivataan tammikuun viikoille 2-3 !!!

Järjestäjien mikrosirujen lukutehtävää helpottamaan on nettiin luotu lomake, jonka voi printata ja kopioida sitä tarpeellinen määrä. Lomaketta voi jakaa kilpailijoiden täytettäväksi esim. numeroita hakiessa ja pyytää palauttamaan kilpailutoimistoon ennen kilpailijan ensimmäistä starttia. Mikrosirulomake löytyy materiaalisalkusta.

Vakuutukset oltava kunnossa! Lajiliitto edellyttää, että henkilöllä on lisenssi voimassa kilpailuissa. Kilpailun järjestäjän tehtävä on tarkistaa asia joko tältä sivulta tai pyytää päivitetty lista liiton toimistosta ko. kilpailuun mennessä. Kilpailukohtainen vakuutusmaksu kilpailujen järjestäjille Vakuutus on käytössä harrastussarjoissa sekä koirajuoksussa, joihin osallistuvien ei tarvitse olla VUL:n jäsenseuran jäseniä. Kilpailujen järjestäjiltä edellytetään, että kaikki jotka osallistuvat VUL:n alaisiin kilpailuihin ovat vakuutettuja tapaturmien osalta. Henkilö maksaa osanottomaksun yhteydessä 10 euron vakuutusmaksun joka on vakuutusyhtiö Tapiolasta neuvoteltu kilpailukohtainen tapaturmavakuutus. Vakuutus on voimassa siinä kilpailussa johon vakuutusmaksu on maksettu. Tapaturman hoitokuluista maksajalla 50 euron omavastuu. Kilpailun järjestäjä tulouttaa vakuutusmaksut viimeistään ennen kilpailun alkua liitolle, sekä toimittaa nimiluettelon osanottajista jotka ovat vakuutusmaksun maksaneet. Luettelossa tulee olla henkilön nimi, paikkakunta jossa asuu sekä lisäksi luokka johon hän osallistuu. Kilpailukohtaiset vakuutusmaksut tuloutetaan liitolle materiaalisalkusta löytyvällä lomakkeella (lomakkeessa on toiminta- ja maksuohjeet).

Liiton nimeämille SM-kilpailujen tuomareille korvataan kilpailuviikonlopulta aiheutuvat matkakulut 0,27 €/km ja kohtuuhintaiset majoituskulut. Tarvittavat lomakkeet löytyvät materiaalisalkusta. Myös SM-mitalien tilausohje löytyy materiaalisalkusta.

Kilpailujen järjestämisohjeita ja tarvittavat lomakkeet löytyvät materiaalisalkusta.

Vakuutuksista

Suomen Valjakkourheilijoiden liitto ry:n alaisissa tapahtumissa kuten kilpailuissa on voimassa tapaturmavakuutus talkoilijoille ja lisäksi vastuuvakuutus järjestäjälle ulkopuolisille aiheutuneiden vahinkojen varalle. Tämä vakuutus on Pohjolan Tupa-Turva ja se tulee VALO:n kautta niille VALO:n jäsenseuroille, jotka ovat maksaneet tämän vakuutusturvan.

Kaikki kilpailijat tulee olla vakuutettu lisenssillä, joko harraste- jolla saa kilpailla yhden kansallisen tason kilpailun / lisenssikausi ja lisäksi on lajitapaturmavakuutus voimassa harjoittelussa koko lisenssikauden tai kilpailulisenssillä, jossa on rajaton kilpailuoikeus ja vakuutus voimassa koko lisenssikauden tai kertalisenssillä. Kertalisenssi on voimassa yhdessä harraste- tai koirajuoksukilpailussa, johon kilpailija on maksanut osanottomaksun yhteydessä kertalisenssimaksun. Tämän jälkeen kilpailunjärjestäjän tehtävä on täyttää kertalisenssikaavake materiaalisalkusta , maksaa kaavakkeen ohjeen mukaan kertalisenssit liitolle ennen kilpailun alkua ja lähettää kaavake yhdessä maksukuitin kanssa liiton toimistolle. Kertalisenssiä suositellaan käytettäväksi myös lasten luokissa. Lasten luokissa voidaan kuitenkin hyväksyä myös lapsen oma tapaturmavakuutus, kunhan vanhempi osoittaa ennen kilpailua lapsella olevan vahingon kattavan tapaturmavakuutuksen.

Pohjolan Tupa-Turvasta tietoa VALO:n sivuilta:

http://www.sport.fi/urheiluseura/palvelut/vakuutukset-ja-musiikkisopimus

VUL:n kilpailulisenssitiedot ja tärkeää tietoa kilpailunjärjestäjille löytyy www.vul.fi –> kilpailutoiminta