2018-2019 Sulan maan SM ratkottu

Jämi SM World Cup Race DR6 - Urho Ahomaa. Kuvaaja: Sydäntalvella

Valjakkourheilun sulan maan lajien suomenmestaruuskilpailut jatkuivat viikonloppuna Jämi SM World Cup Race -osakilpailussa. L-SVU:n Jämin lentokenttäalueella järjestämä kilpailu painottui isompiin kärryluokkiin.

Kilpailu käytiin vuodenaikaan nähden epätyypillisen lämpimässä säässä. Lämpötilat nousivat yli 16 asteen ja kilpailun toisena päivänä ratoja jouduttiin lyhentämään sääntöjen mukaisesti. Rata ja järjestelyt saivat urheilijoilta kiitosta ja katsojia oli paikalla runsaasti.

SM-luokkien tulokset

Kahden koiran kärryluokassa (DS2) Rovaniemen Palveluskoirakerho RPKK vei tuplavoiton Vesa-Pekka Jurvelinin ja Maija Nivalan suorituksilla, ja Rovaniemelle siis luokasta 10 pistettä mitaleiden lisäksi. Kolmanneksi potki KVKS:n Petri Kiiski, kuitaten siis SM-pronssin lisäksi seuralleen viisi pistettä luokasta. Kolme pistettä SM-luokasta vei IKSY Tero Mäkisen neljännellä sijalla.

Kahdeksan koiran kärryluokassa (DR8), eli sulan maan suurimmassa luokassa suomenmestaruus meni Vesa-Pekka Lehtomäelle, ja siitä KVKS:lle 10 pistettä. SM-hopeaa luokasta Sampsa Mäki-Arvela ja isäntäseura L-SVU:lle viisi pistettä. SM-pronssia vei Urho Ahomaa ja CE:lle siis kolme pistettä.

Suomenmestari oli suoritukseensa tyytyväinen:

“Jämillä oli taas erinomaisesti järjestetyt kilpailut. Koirat juoksivat odotusten mukaisesti. Lauantaina meinasi lörähtää housuun, kun koirat ohitustilanteen jatkoksi meinasivat lähteä liikkeelle ilman minua. Erityiskiitokset Pauliinalle kisauralla, Sampsalle koirien kisauttamisesta, Katariinalle kaikesta ja kaikille handlereille suuresta avusta.” (V-P Lehtomäki, KVKS)

Miesten koirapyöräilyssä (DBM) SM-kultaa pokkasi Pekka Niemi ja TAVES luokkavoitosta 10 pistettä. UVU:n Matti Laaksonen vei hopeaa vain kuusi sekuntia hitaampana, ja seuralle viisi pistettä. SM-pronssia ja KVKS:lle kolme pistettä Kai Immonen.

Naisten koirapyöräilyssä (DBW) RPKK jatkoi pistesaldon kerryttämistä kun Kati Mansikkasalo-Jurvelin ajoi luokan selvään voittoon ja suomenmestariksi. SM-hopeaa SDY:n Heidi Liimatainen ja pronssia UVU:n Jonna Lipponen.

Koirapyöräilyn jälkeen palattiin kärryajoon ja vuorossa oli kuuden koiran kärryluokka (DR6). Jo viikonlopun toiseen suomenmestaruuteen ajoi V-P Lehtomäki ylivoimaisella suorituksella, vieden KVKS:lle taas kymmenen pistettä. Toisen sijan, SM-hopean ja seuralleen L-SVU:lle viisi pistettä kuittasi Tero Asula. SM-pronssia Kurt Köcher ja siitä IKSY:lle kolme pistettä.

Neljän koiran kärryluokka (DR4) kesäsi totuttuun tapaan suurimman osallistujajoukon. Peräti 24 urheilijaa selvisi SM-taistossa maaliviivalle. KVKS:n Teemu Lojamo voitti suomenmestaruuden ja KVKS:n pistetiliin taas täysi potti. L-SVU otti luokasta kaksi mitalia ja viisi pistettä, kun Antti Mäkiaho ajoi SM-hopeaa ja Katariina Milojkovic SM-pronssia. Kamppailu oli tiukkaa, sillä SM kullan ja pronssin väliin mahtui vain kymmenen sekuntia! SISUVA:lle luokasta kolme pistettä Riitta Kempen neljännestä sijasta.

Nuorten neljän koiran kärryluokassa (DR4J) suomenmestaruuden vei SISUVA:n Siiri Kytölä selvällä erolla, ja seuralle siis kymmenen pistettä. Amanda Kreivi ajoi SM-hopeaa ja UVU:lle viisi pistettä. Nikanor Pitkänen kuittasi itselleen luokasta SM-pronssa ja seuralleen L-SVU:lle kolme pistettä.

Sulan maan suomenmestarit 2018-2019

ALMA Off Snow ja Jämin SM World Cup Race -tapahtumien jälkeen sulan maan lajien suomenmestaruudet on siis ratkottu. Tuoreet suomenmestarit ovat:

Luokka Suomenmestari 2018-2019 Seura
CR UVU UVU
DS1J Aliina Mäkinen IKSY
DCJ Aliina Mäkinen IKSY
DCW Rita Karjalainen IKSY
DCM Ari Rastas UVU
DS1 Tuomas Notko KSPK
DS2 Vesa-Pekka Jurvelin RPKK
DR8 Vesa-Pekka Lehtomäki KVKS
DBM Pekka Niemi TAVES
DBW Kati Mansikkasalo-Jurvelin RPKK
DR6 Vesa-Pekka Lehtomäki KVKS
DR4 Teemu Lojamo KVKS
DR4J Siiri Kytölä SISUVA

Kaiken kaikkiaan SM-titteleistä kilpaili hyväksytyillä suorituksilla 13 eri luokassa peräti 115 urheilijaa, ja lisäksi SM-viestiin osallistui kuusi joukkuetta. Onnea kaikille suomenmestareille ja muille voittajille!

Jämi SM World Cup Race tapahtumassa palkittuja sulan maan suomenmestareita 2018. Kuvaaja: Katariina Lehtomäki
Jämi SM World Cup Race tapahtumassa palkittuja sulan maan suomenmestareita 2018. Kuvaaja: Katariina Lehtomäki

Seuramestaruuskamppailu jatkuu

Jämi SM World Cup Race oli kauden kuudes osakilpailu. Kilpailusta 16 eri seuraa kuittasi yhteensä peräti 143 pistettä. KVKS vei usealla suomenmestaruudella suurimman potin, 39 pistettä. Toiseksi eniten pisteitä kilpailusta keräsi RPKK, 21 pistettä. Kolmanneksi isäntäseura L-SVU 19 pisteellään.

Sija Seura Ohkola RoiCross Janakkala Jämi syksy ALMA Jämi SM Pisteet
1 KVKS 34 6 20 18 27 39 144
2 UVU 23 20 10 6 25 15 99
3 RPKK 10 15 20 21 66
4 L-SVU 11 3 14 16 19 63
5 IKSY 10 36 7 53
6 KSPK 10 13 10 10 43
7 SISUVA 5 11 14 30
8 TAVES 16 3 10 29
9 ALMA 2 3 11 2 18
10 SDY 13 5 18

Kilpailun jälkeen KVKS jatkaa johdossa 144 pisteellä, UVU seuraa toisena 99 pisteellä ja kolmantena jälleen RPKK 66 pisteellä. Katso koko sarjataulukko täältä. Kaiken kaikkiaan 25 seuraa on avannut tähän mennessä pistetilinsä.