Eläinlääkäreille oppia: Pohtimo-seminaari

Suomen Valjakkourheilijoiden liitto organisoi lokakuussa 2019 ensimmäisen kolmen seminaarin sarjasta, joiden aiheena on rekikoirien hoito kennelissä ja kisoissa. Seminaarien tavoitteena on kasvattaa suomalaisten eläinlääkäreiden osaamista tuomalla huipputason luennoitsijoita maailmalta. Eläinlääkäreiden ilmoittautuminen on avoinna 31.8 saakka, ja sen jälkeen loput paikat tarjotaan myös muille kiinnostuneilla.

Lokakuussa järjestettävän seminaarin pääluennoitsijana toimii Jerry Vanek, eläinlääkäri ja musheri Pohjois-Amerikasta. Vanekilla on monipuolinen kokemus koirien hoidosta autenttisissa tilanteissa, klinikan ulkopuolella.

Eläinlääkäreiden osaamisen kehittäminen Suomessa on osa liiton eläinten hyvinvoinnin parantamiseen tähtäävää toimintaa, sekä lajin edunvalvontaa. Eurooppalaisen ja suomalaisen lainsäädännön kiristyessä yhä useammassa kilpailussa on tarvetta ammattitaitoisille eläinlääkäreille. Rekikoirien hoito, erityisesti kilpailutilanteessa, edellyttää erityisosaamista verrattuna kotikoirien hoitoon.

Eläinlääkärille seminaariin osallistuminen tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa osaamista ja hankkia tarvittavat tietotaidot kilpailueläinlääkärinä toimimiseen, sekä oman alueen koiravaljakkoharrastajien palveluiden kehittämiseen.

Lue lisää seminaarista ja ilmoittaudu mukaan Pohtimo-seminaarin omalla tapahtumasivulla.