IFSS:N VALJAKKOURHEILUN TALVILAJIEN MM-KILPAILUT BESSANS – RANSKA 29.1.-2.2.2019

IFSS:n talvilajien MM-kilpailut järjestetään Ranskan Bessansessa. Suomesta mukana on kahden ajajan ja kahdeksan hiihtäjän suuruinen joukkue ja lisäksi Suomesta on ilmoitettu mukaan yksi viestijoukkue. Joukkueenjohtajana toimii Markku Haliseva ja mediatiiminä Noora ja Timo Waltari.

Lue virallinen tulostiedote STT:n palvelusta!

VALJAKKOAJO
Vesa-Pekka Lehtomäki Sp8 (kahdeksan koiran sprintti), Sp4M (neljän koiran sprintin massalähtö)
Riitta Kempe Sp6 (kuuden koiran sprintti)

HIIHTOLUOKAT
Jenna Kanko, SW1, CW (koirahiihto ja yhdistetty)
Kati Mansikkasalo-Jurvelin, SW1 (koirahiihto)
Maija Nivala, SW1, SW2, PW1, CW (yhden ja kahden koiran koirahiihto, pulkkahiihto ja yhdistetty)
Maria Viitahalme, SW1, PW1 (koirahiihto ja pulkkahiihto)
Vesa-Pekka Jurvelin, SM1, SM2, PM1, CM (yhden ja kahden koiran koirahiihto, pulkkahiihto ja yhdistetty)
Tuomas Notko, SM1 (koirahiihto)
Marko Viitahalme, SM1, CM (koirahiihto ja yhdistetty)
Tuukka Turkka, PM1, CM (pulkkahiihto ja yhdistetty)

MEDIAOPAS LÖYTYY TÄÄLTÄ

KILPAILUN KOTISIVUT LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ

TULOKSET LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ

HAASTATTELUITA JA VIDEOKLIPPEJÄ LÖYTYY FACEBOOK-RYHMÄSTÄ VALJAKKOURHEILUMAAJOUKKUE JA KANNUSTAJAT

SUOMEN MITALISAALIS:

MM-KULTAA VESA-PEKKA JURVELIN, KAHDEN KOIRAN KOIRAHIIHTO
MM-HOPEAA, MAIJA NIVALA, KAHDEN KOIRAN KOIRAHIIHTO
MM-HOPEAA, VESA-PEKKA LEHTOMÄKI KAHDEKSAN KOIRAN SPRINTTI

Vesa-Pekka Jurvelin MM-kultaa SM2
Maija Nivala MM-hopeaa SW2

 

Vesa-Pekka Lehtomäki MM-hopeaa Sp8
Soittokunta Bessans MM Ranska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perjantai 1.2.

KAIKKI PÄIVÄN LUOKAT ON PERUTTU MD-LUOKKIA LUKUUNOTTAMATTA. Syynä perumisille on runsas lumentulo on sen mukana lisääntynyt lumivyöryjen riski. VIesti perutaan kokonaan.

Sp6- ja Sp8-luokkien osalta kahden päivän tulos jää voimaan ja näin ollen Vesa-Pekka Lehtomäelle MM-HOPEAA!!! Riitta Kempe kuudes.

Lauantaina kilpaillaan yhdistetyn luokat, 2-koiran koirahiihto sekä 4-koiran sprintin massalähtö. Massalähdössä kilpailee V-P Lehtomäen sijaan Riitta Kempe.

Perjantain olosuhteet olivat erittäin hankalat yli vuorokauden jatkuneen runsaan lumentulon vuoksi. Tästä kertoo sekin että, että ennen kuin viimeinen kisapäivä voi alkaa, niin lumivyöryt räjäytetään paikallisten viranomaisten toimesta. Tuomarineuvosto on joutunut tekemään hankalia päätöksiä, mutta ne tehtiin ennen kaikkea urheilijoiden ja koirien turvallisuus edellä.

Torstai 31.1. – toinen kisapäivä

Tänään torstaina kilpailtiin sekä miesten että naisten yhden koiran koirahiihtoluokat ja lisäksi suomalaisittain Sp6- ja  Sp8-luokat ajoivat toisen kilpailupäivänsä.

Miesten koirahiihdossa kilpailivat Vesa-Pekka Jurvelin, Tuomas Notko ja Marko Viitahalme. Vesa-Pekka keskeytti kilpailun, Tuomaksen sijoitus oli 17. ja Marko Viitahalmeen 25.

Naisten koirahiihdossa kilpailivat Kati Mansikkasalo-Jurvelin, Maija Nivala, Jenna Kanko ja Maria Viitahalme. Maija hiihti sijalle 4, Jenna sijalle 10, Kati sijalle 12 ja Maria sijalle 16.

Riitta Kempe jatkoi Sp6-luokassa nostaen sijoitustaan ja starttaa huomiseen viimeiseen päivään kuudennelta sijalta. Sp8-luokassa Vesa-Pekka Lehtomäki starttaa huomenna kolmanteen päivään 2. sijalta vain sekunnin erolla kolmantena ajavaan Sveitsin Patrick Wirziin ja 26 sekunnin erolla kilpailua johtavaan Ranskan Laurent Bergeen. Vesa-Pekka ajaa tällä hetkellä seitsemällä koiralla, sillä hän joutui jättämään valjakosta yhden koiran pois luokkaantumisen vuoksi. Sekä Sp6- että Sp8-luokkien reittiä lyhennettiin toiseen päivään lämpimän sään vuoksi.

Huomenna perjantaina luvassa ovat hiihdon yhdistetyn kilpailut, neljän koiran sprinttiluokan massastartti sekä tietysti suomalaisittain jännittävien Sp6- ja Sp8-luokkien viimeinen kilpailupäivä. Kelistä odotetaan raskasta sillä sääennuste lupaa reilua lumisadetta.

Keskiviikko 30.1. – ensimmäinen kisapäivä

Ensimmäinen kisapäivä alkoi miesten ja naisten pulkkaluokilla. Koko yön ja aamun satoi lunta. Tamppari oli ajanut urat aamuyöstä, joten valitettavasti urheilijat joutuivat starttaamaan lumisateen jälkeisille pehmeille urille. Maailmanmestaruus sekä miesten että naisten luokassa meni tänä vuonna Norjaan.

Suomalaisten sijoitukset olivat seuraavat:
Vesa-Pekka Jurvelin 8.
Tuukka Turkka 11.
Maija Nivala 5.
Maria Viitahalme 10.

Päivällä lumisateen väistyttyä oli Sp6- ja Sp8-luokkien vuoro. Sp6-luokassa Riitta Kempe on ensimmäisen päivän jälkeen sijalla 8 ja Sp8-luokassa kilpaileva Vesa-Pekka Lehtomäki sijalla 3. näissä luokissa kilpaillaan vielä kahtena päivänä, joten lopulliset tulokset selviävät perjantaina kolmen päivän yhteistuloksen perusteella.