Mitä seuraa edustat?

Seuramestaruuspisteitä laskettaessa törmään ajoittain epäselvyyksiin. Usein kyseessä on kertalisenssillä urheileva henkilö, joka edustaa seuraa joka ei ole VUL:n jäsen. Tällöin kyseisen henkilön suoritus jää huomioimatta seuramestaruuspisteitä jaettassa. VUL seuramesteruuspisteitä voivat tietysti kerätä vain jäsenseuramme!

Toisinaan kyse on jäsenseuramme urheilijasta, joka on ilmoittanut edustamansa seuran väärin. Moni urheilijamme kuuluu useampaan kuin yhteen seuraan, käytännön syistä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että seuraedustuksen voi valita kilpalukohtaisesti:

Urheilija edustaa virallisissa kilpailuissa aina vain ja ainoastaan sitä seuraa, jonka nimissä urheilijan lisenssi on ostettu. Urheilijalla voi olla vain yksi voimassaoleva lisenssi kerrallaan, joten tämä määritelmä on yksiselitteinen.

Tällä hetkellä ei ole syytä olettaa, että virheellisten edustusilmoitusten taustalla olisi muuta kuin tietämättömyys. Se kuitenkin aiheuttaa toimiston päässä sekä seuramestaruuspisteiden, että muiden tilastojen yhteydessä ylimääräistä työtä, kun ilmoitettuja tietoja pitää alkaa tarkistamaan lisenssirekisteristä.

Pyydän urheilijoilta täsmällisyyttä kilpailuihin ilmoittauduttaessa. Seuramestaruuspisteiden saralta kehotan myös seuroja opastamaan urheilijoitaan asiassa, jotta pisteet päätyvät oikeaan laariin. Otan jatkossakin mielelläni vastaan ilmoituksia virheellisesti lasketuista pisteistä!