Ohkolan syysajot 29.9 – 30.9

Ohkolassa järjestettiin viikonloppuna sulanmaan kilpailut! Kilpailussa oli peräti 99 osallistujaa. Siihen vielä avustajat, yleisö ja toimihenkilöt päälle. Luokkia oli 16, joista juoksu- ja pyöräluokissa kisattiin SM-tittelistä.

Lauantai aamuna sää oli puolipilvinen ja mittarissa oli +12 astetta. Alku syksyn sateet olivat jättäneet selvästi jälkensä kisauralle ja varikkoalueelle, mikä tuottikin lisätyötä kisajärjestäjille. Kisaajia oli ympäri suomea. Pisimmältä tullut kisaaja taisi olla kittilästä asti.  Vaikka sääolosuhteet ja suuri osallistuja määrä koettelikin suoriuduttiin kilpailuista loistavasti.  Seuraavaksi kisataankin Jämillä kärryluokkien SM-kisoissa. Ilmoittautumis aikaa vielä viikko!

Kuva Kristian Törnqvist

Päätuomarin mietteitä kisasta:

SyysOhkolan valmisteluvaihe aiheutti ainakin kilpailutuomarille lisää harmaita hiuksia. Ilmaantui näet kaksi yllätystä. Luonnonvoimat, siis ylenpalttinen sade viimeisellä viikolla, oli tuhota radan valmistelutyöt ja pehmensi kuralle myös suunnitellut varikkoalueet. Kun samalla kävi ilmi, että on tulossa osallistujamäärältään kaikkien aikojen suurin kilpailu Ohkolassa, sata ilmoittautunutta, riitti painetta sekä radan kunnostajilla että myötäeläneellä tuomarilla! Viime hetkiin ennen ensimmäistä starttia jatkuneilla operaatioilla saatiin rata siedettäväksi ja myöhemmin kuultujen arviointien perusteella jopa lähes hyväksi. Kun sade pysyi lauantaina poissa, säilyivät sekä kilpailijoiden naamat että kilpailunumerot lähes puhtaina. Sunnuntain kilpailun aikana satoi jonkin verran ja kuraa riitti radalla, mutta muuten olosuhteissa ei ollut lopulta lainkaan merkittäviä ongelmia. Itse kilpailu sujui suunnitelmien mukaisesti eikä haavereita sattunut ja sekä uudet mestarit että muut voittajat saatiin selville reilulla kilpailulla. Erityisesti kannattaa mainita, että syysajoissa olivat mukana kaikki valjakkourheilun sulan maan lajit, mukana myös koirajuoksun viestikilpailu, mikä ainakin tässä laajuudessa taisi olla ensimmäinen kerta. Oli hienoa saada olla todistamassa pienen järjestäjäporukan ja suuren osallistujamäärän sujuvaa yhteistyötä.

Tuomariraportista poimittua:

Suuri osallistujamäärä, 99 ilmoittautunutta, mahtui odotettua paremmin varikkoalueille. Erittäin sateiset säät ennen kilpailua aiheuttivat huomattavat ylityöt radan kunnostajille. Rata saatiin kuitenkin vähintäänkin tyydyttävään kuntoon. Sää oli lauantaina poutapilvinen, +8-+12 astetta, rata pääosin kuiva. Sunnuntaina sää sateinen, +10 astetta, rata osittain kurainen. Paikalla oli myös 1 paikallislehti ja yleisöä tuomari arvioi olleen 50 henkenkeä.

Päätuomari, Kalevi Vainio
Kuva Kristian Törnqvist
Juniori kisaajan mietteitä Ohkolan viikonlopusta:

Moi!

Olen Jere Mansikkaniemi. Minä kävin näissä Ohkolan syysajoissa. Niissä oli kivaa. Kisoissa on kivointa se, että saa ajaa koirilla. Nyt osallistuin koirapyöräilyyn ja tulin toiseksi, Lauri (Jeren veli) oli ensimmäinen. Reitti oli mutainen ja tulin ihan likaiseksi naamasta. Kisoihin lähtemistä ei kannata pelätä, ei se ole niin tosikkomaista. Olisi tosi mukavaa, kun olisi muitakin junioriluokan kisaajia.

Jere Mansikkaniemi

Kuva Kristian Törnqvist

Kisoissa 8 ja 6 koiran luokassa kilpaillut Mikael Bäckman:

Syystreeneissä pidetään hauskaa. Silloin on aina toivoa täynnä seuraavaa kautta varten. Uusien pentujen sekä nuorten koirien sisäänajo ja kouluttaminen on aina yhtä mielenkiintoista. Jokainen kasvattaja toivoo aina jalostaneensa (taas) maailman parhaat koirat joka matkalle ja luokalle. Lähdin Ohkolan syyskisoihin kahdesta syystä. Päällimmäinen syy oli hakea neljälle nuorelle koiralle kokemuksia matkustamisesta, varikkohälinästä ja kisastarteista. Toinen syy oli että saan tavata ja vaihtaa näkemyksiä samanhenkisten koiraharrastajien kanssa. Se on aina yhtä mukavaa. Ohkolan puitteet käydä kisaa ovat aina hyvät, tällä kertaa kuitenkin kosteahkot ja kuraiset. L-SVU järjestäjänä takaa myös laadukkaat toimitsijat, ajanottajat sekä tuomarityöskentelyt. Kiitokset järjestäjille! Osallistuin luokkiin DR 8 ja DR 6 ja olin jakanut neljä nuorta junnua molempiin valjakoihin tasaisesti. Päämatka tälle talvelle on keskipitkissä matkoissa, eli en ota näitä kärrykilpailuja alkukaudesta kuin opiskelureissuina nuorille koirille. Siinä tavoitteessa onnistuimme hyvin, ei mitään sählinkiä eikä loukkaantumisia kummallekaan tiimille. Emme tosiaan päässeet mitään valjakkoa ohittamaan, emmekä myös tulleet ohitetuksi, kun kilpailumatka oli niin lyhyt. Onnittelut team Bürklandille DR 8 voitosta ja menestystä toivotan myös Ruotsin ja Viron sulan maan SM- mittelöihin. Jämillä tavataan SM- arvo mittelöissä. Samalla haluan kiittää ahkeria handlereitani, Reneä, Birgittaa sekä Heliä avusta kisapäivinä vaikka sää ei kovin suosiollinen ollut. Olisi saanut olla ylläpitosää = ( uppehållsväder ) .

Tapaamisiin , Micke – Racing Husky Team Coastrunner’s & Dacabe

DR8 – valjakko esittely

Coastrunne’s Ice- Dream – Dacabe Enjoy

Coastrunner’s Hero – Powerun No More Dacabe

Coastrunner’s Mac Zic Zac – Indian Tribe Husky’s Choctaw

Coastrunner’s Ice-Cool – Dacabe Only For Speed

DR 6 – valjakko esittely

Polar Speed Pamela – Tullatuulen Rex

Coastrunner’s Mac Big Mac – Powerun Nala

Coastrunner’s Mac Tic Tac – Coastrunner’s Honey

Kuvat Kristian Törnqvist