Seuramestaruuskauden talvijakso alkoi

Ukkohalla-Paljakka ajot 2019 MD12-luokan voittaja Erika Zopf. Kuvaaja Marja-Liisa Kiuru

Valjakkourheilijoiden liiton seuramestaruuskamppailu siirtyi viikonloppuna talvikaudelle, kun kalenterissa oli kaksi kilpailua: Ukkohalla-Paljakka ajot Puolangalla, sekä Oukun yhdistetty & World Cup Rovaniemellä. Yhteensä viikonloppuna jaettiin 78 pistettä 12 eri seuralle.

Kuvassa Ukkohalla-Paljakka MD12-luokan voittaja Erika Zopf, CE (kuvaaja Marja-Liisa Kiuru). 

Ukkohalla-Paljakka

Ukkohalla-Paljakalla kilpailtiin kolmessa virallisessa luokassa, eli keskipitkänmatkan MD12, MD8 sekä MD4 luokissa. Kilpailun järjestäjänä toimi AVEK.

MD12 luokassa Carelian Eastpoint (CE) nappasi tuplavoiton kun Erika Zopf ja Miro Estamo veivät kultaa ja hopeaa. Prossille ajoi siis viiden pisteen arvoisesti P-LVU:n Maria Juhala, ja viidenneltä sijalta kolme pistettä AVEK:lle nappasi Marko Vesterinen

Kahdeksan koiran MD8-luokassa tuplavoittoon ylsi SHS, Jussi Pietikäisen voitolla ja Tero Piilolan kakkossijalla. Viiden pisteen arvoisen pronssisijan kuittasi luokasta KSPK:n Jonna Henttinen ajaen seuratoverinsa Kaisa Lehtoa vain kuusi sekuntia nopeamman ajan, ja viidenneltä sijalta AVEK:n Janne Venäläinen otti kolme pistettä.

Myös neljän koiran MD4-luokka oli SHS:n juhlahumua, jo toisen tuplavoiton merkeissä. Joonas Kallio ajoi voittoon ja Laura Kääriäinen hopealle. SHS:lle siis jo toinen kymmenen pisteen potti. Viisi pistettä kolmannelta sijalta KVKS:n Sini Paukkurille, ja SHS:n dominoidessa luokan kärkeä löytyy kolmen pisteen sijoitus peräti yhdeksänneltä sijalta, L-SVU:n Kirsi Puustisen suorituksella. Kaiken kaikkiaan 10 nopeimman valjakon joukossa oli peräti seitsemän SHS:n valjakkoa!

“Kisat olivat ihan onnistuneet kokonaisuudessaan, vaikkakin haasteitakin riitti. Urat olivat erinomaiset, ja uusi Fatbike-luokka sai kovasti kiitosta. MD-12 vaatii lisää pituutta, mutta kehitetään sitä yhdessä kilpaijoiden, ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Mahtavaa on se, kuinka paljon on myös puhdasrotuisiavaljakoita urilla. Myös MD-12 luokassa nähtiin Vesterisen malamuttivaljakko.”
-Pekka Mertala, kilpailupäällikkö

Ukkohalla-Paljakka ajoista siis yhteensä 60 pistettä 11 eri seuralle.
T-LVU
1
1

Seura MD12 MD8 MD4 Ukkohalla
SHS 10 10 20
CE 10 1 11
AVEK 3 3 1 7
P-LVU 5 5
KSPK 5 5
KVKS 5 5
UVU 1 1
ALMA 1 1
L-SVU 3 3

Oukun yhdistetty

Oukun yhdistetyssä kisassa oli yksi virallinen pisteytykseen oikeuttava kilpaluokka, eli miesten ja naisten yhdistetty (A).

“Kilpailupäivä meni hyvissä merkeissä ja sää suosi kilpailua ja suksi luisti. Ruotsista oli tullut mukaan kolme urheilijaa, Kiirunasta ja Bodenista. World Cup -osakilpailun järjestäminen ei lopulta aiheuttanut muuta kuin DID-lisenssitietojen keräämisen ja tulosten toimittamisen IFSS:lle. Tervetuloa mukaan hiihtämään ensi kerralla ja toivottavasti yhä useammat ryhtyisivät myös järjestämään kisoja!”
-Kati Mansikkasalo-Jurvelin, kilpailupäällikkö

Kilpailun järjestäneen seuran, RPKK:n Vesa-Pekka Jurvelin ja Mati Mansikkasalo-Jurvelin ottivat luokasta tuplavoiton. Rovaniemelle siis 10 pistettä. Kolmanneksi sivakoi UVU:n Matti Laaksonen ja Uudellemaalle siis viisi pistettä. Turkka Tuukka nappasi seitsemänneltä sijalta kolme pistettä KVKS:lle, kun tulostaulukosta jätetään ruotsalaiset kilpailijat huomioimatta.

Tilanne viikonlopun jälkeen

Ensimmäisen talviviikonlopun jälkeen kärkikymmenikössä SHS nousi kuudennelle sijalle ohi KSPK:n. CE nousi peräti kolme sijaa, päätyen nyt juuri kärkikymmenikön ulkopuolelle sijalle 11. Kauden siirtyminen sulalta maalta lumelle näkyy kuitenkin selvästi pistetaulukossa.

Ensi viikonloppun on ohjelmassa Lapland Quest jossa kilpaillaan MD ja LD -matkoilla. Odotettavissa on siis nousua erityisesti sarjataulukon keskivaiheilta kohti kärkeä!

Sija Seura Syyskausi Ukkohalla Oukku Kevät yhteensä Kausi yhteensä
1 KVKS 154 5 3 8 162
2 UVU 102 1 5 6 108
3 RPKK 66 10 10 76
4 L-SVU 64 1 1 65
5 IKSY 53 0 53
6 SHS 31 20 20 51
7 KSPK 43 5 5 48
8 SISUVA 30 0 30
9 TAVES 29 0 29
10 ALMA 23 1 1 24

Katso koko sarjataulukko täältä.

(Huom! Alkuperäisessä uutisessa Ukkohalla-Paljakka -kisan MD4-luokassa kolme pistettä oli jaettu kuudenneksi ajaneelle LAREK:n Timo Rautiaiselle. Koska LAREK on kuitenkin virallisesti osa SHS-seuraa, ja tässäkin tapauksessa SHS on urheilijan lisenssiseura, ei LAREK ole itsenäisesti edustettuna tulostaulukossa. Juttu korjattu palautteen perusteella 17.1.)