SM-taisto käynnissä, IKSY nousi kärkikolmikkoon

Valjakkourheilun sulan maan lajien SM-kilpailut käynnistyivät viikonloppuna Oulussa ALMA Off Snow 2018 -tapahtumassa. Kilpailun järjesti yhdistyksen juhlavuoden kunniaksi Alaskanmalamuuttiyhdistys ja rata järjestelyineen keräsi kiitosta kilpailijoilta. Myös seuran puheenjohtaja Anne Korhonen oli kisoihin tyytyväinen:

“ALMA teki omannäköiset kisat ja ainakin meidän kannalta katsottuna kilpailut sujuivat oikein hyvin. Kilpailupaikka on hyvä ja toimiva kilpailuiden järjestämiseen; sisä-wc:t, suihkut ja lämmin iso kahviotila. Rata on mielenkiintoinen ja tekninen mutta kovimpien kilpailijoiden keskinopeudet olivat kuitenkin aika kovat, joten hidas tuo rata ei ole.

Sää suosi meitä viikonlopun aikana ja tuntui, että kilpailijatkin olivat tyytyväisiä järjestelyihin.”

Nuorten yhden koiran kärryajon suomenmestaruuden (SM DS1J) voitti IKSY:n Aliina Mäkinen, kuitaten siis suomenmestaruuden lisäksi seuralleen täydet 10 pistettä. Hopeaa ajoi KVKS:n Santeri Kiiski, viisi pistettä, ja pronssia OPKY:n Mirka Saapunki kolmen pisteen arvoisesti.

Aliina jatkoi erittäin vahvoja näyttöjä myös koirajuoksun nuorten SM-luokassa (SM DCJ) vieden jo toisen suomenmestaruuden ja täydet 10 pistettä IKSY:lle. Nuorten koirajuoksun SM-luokassa hopeaa juoksi K-SPKY:n Atte Äijäläinen, vieden seuralleen siis viisi pistettä. Pronssi ja kolme pistettä SIT:lle nappasi Lotta Ahlström, avaten näin seuran pistetilin komeasti SM-luokassa.

“Oulunsalon kisakangas oli paikkana oikein sopiva, maastoja oli lämppäilyyn ja verkkailuun hyvin ympärillä sekä varikko alue ja muut rakennukset oli siistit ja paikka oli oikein hyvä! Kisareitti oli vauhdikas kun ylämäet olivat pieniä ja alamäkiä oli riittävästi antamassa vauhtia. Jyrkät kurvit ja paikoittain pehmeä hiekkapohja toivat jännitystä peliin!” (Aliina Mäkinen)

Myös naisten koirajuoksun SM-kulta (SM DCW) meni IKSY:lle Rita Karjalaisen juoksulla. KVKS vei luokasta viisi pistettä kun Henna Lappi juoksi hopeaa ja Hanna Kaipiainen pronssia. Luokassa kolmentena seurana maaliin tuli UVU Katri Piirilän juostua neljänneksi, ja uusimaalaisille siten kolme pistettä.

Miesten koirajuoksun SM-luokassa (SM DCM) UVU nappasi tuplavoiton ja kymmenen pistettä, kun Ari Rastas juoksi kultaa ja Matti Laaksonen hopeaa. SM-Pronssille juoksi RPKK:n Markku Haliseva, kuitaten seuralleen siis viisi pistettä. Kolme pistettä luokasta otti Pekka Niemi, TAVES.

Yhden koiran kärryajon SM-luokassa (SM DS1) KSPK:n Tuomas Notko jatkoi voittoputkeaan jättäen SM-hopeaa ajaneen RPKK:n Vesa-Pekka Jurvelinin puolen minuutin päähän. Kymeen siis kymmenen pistettä ja Rovaniemelle viisi pistettä. Kolme pistettä luokasta kuittasi KVKS Petri Kiiskin suorituksella.

Kahden koiran kärryajon kansallisessa (DS2) luokassa kymmenen pistettä ja luokkavoiton vei L-SVU:n Aki Lahtinen. Toiseksi ajoi viiden pisteen arvoisesti OPKY:n Reima Saapunki, ja kolmanneksi SHS:n Päivi Thure.

Naisten koirapyöräilyn kansallisen luokan (DBW) voittoon ajoi Niina Konttaniemi, vieden RPKK:lle täydet kymmenen pistettä. Toiseksi ajoi isäntäseura ALMA:n Katja Saapunki, viisi pistettä. Kolme pistettä kuittasi T-LVU:n Sofia Roima

Neljän koiran kärryajon (DR4) kansallisen luokan kymmenen pisteen saalis meni KVKS:lle Teemu Lojamon ajolla, ja viisi pistettä L-SVU:n Katariina Milojkovic. Kolmantena maaliin P-LVU:n Heli Heikkinen.

Viikonloppuna kilpailtiin myös SM-viestissä (SM CR), jossa voiton vei Uudenmaan Vetokoiraurheilijat UVU, hopeaa Iisalmen Seudun Käyttö- ja Seurakoirayhdistys IKSY, ja pronssille Kymen Vetokoiraseura KVKS. Kymmenen, viisi ja kolme pistettä, vastaavasti.

Onnea kaikille voittajille ja suomenmestareille! SM-taisto jatkoo ensi viikonloppuna Jämin SM-kisojen merkeissä, jossa jaossa on loput sulan maan luokkien SM-arvot.

ALMA Off Snow 2018 -kilpailussa jaettiin yhteensä 179 seuramestaruuspistettä virallisten tulosten perusteella:

Seura SM DS1J SM DCJ SM DCW SM DCM SM DS1 DS2 DBW DR4 SM CR Yhteensä
IKSY 10 10 10 1 5 36
KVKS 5 1 5 3 10 3 27
UVU 1 3 10 1 10 25
RPKK 5 5 10 20
L-SVU 1 10 5 16
ALMA 1 1 1 1 5 1 1 11
OPKY 3 1 5 1 10
KSPK 10 10
K-SPKY 5 1 1 7
SHS 3 1 4
SIT 3 3
TAVES 3 3
T-LVU 3 3
P-LVU 3 3
SRK 1 1

Viiden kilpailun jälkeen IKSY nousi seuramestaruustaulukon kolmannelle sijalle. KVKS jatkaa johdossa ja UVU toisena. KVKS kasvatti johtonsa 21 pisteeseen ja nousi yli sadan yhteispisteen.