Sulanmaan MM-kilpailut, 23. – 26.11.2017, Szamotuły-Koźle, Puola

KILPAILUSIVUT LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ

TULOKSET LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ KUN NIITÄ ALKAA TULEMAAN!!!

TULOSTEN LIVESEURANTA LÖYTYY TÄMÄN LINKIN TAKAA!!!!

SUOMEN KOKOINASMITALISALDO PUOLAN MM-KILPAILUISTA ON 3 KULTAMITALIA, 1 HOPEAMITALI JA 1 PRONSSIMITALI!!!

KULTAA!! ANTTI MÄKIAHO 6- koiran kärryluokan maailmanmestari!!

KULTAA ja PRONSSIA!!!! V-P LEHTOMÄKI maailmanmestari, VILLE HALME mahtavasti pronssille 8-koiran kärryssä!!!

KULTAA!!! JONNA LIPPONEN maailmanmestariksi juniorityttöjen koirapyöräilyssä!!
HOPEAA!!! Koirajuoksu juniorimiehet PATRIK SIEKKINEN!!!

 

Kolmas kilpailupäivä!! Päätöspäivä!

Koirajuoksu naiset juniori lopputulokset, 5. Aliina Mäkinen, 6. Jonna Lipponen, 10. Lotta Ahlström.
Koirajuoksu juniorimiehet 4. Eemeli Mäkinen.
Veteraaninaisten koirajuoksun lopputulokset, 4. Marika Tiiperi.
Veteraanimiesten koirajuoksun lopputulokset, Marko Punavaara 11., Tero Mäkinen 17.
Naisten koirajuoksun mitalit on ratkottu. Rita Karjalainen nosti upeasti sijoitustaan sijoittuen 9.sijalle tässä 48 juoksijan joukossa! Huikeeta onnea! Hanna Kaipiainen sijoitus hienosti 14. ja Henna Lappi nosti pari pykälää sijalle 23!
1-koiran kärry juniorit Aliina Mäkinen 4. Vain 0,7 sekuntia pronssista!
1-koiran kärry miehet lopputulokset, 4. Tuomas Notko, 5. Vesa-Pekka Jurvelin, 7. Petri Kiiski.
Maija Nivala naisten 1-koiran kärryluokassa 4. sijalle, Sanna Lipponen sijalle 7. ja Jasmin Köcher 10. sijalle. Hieno tulos Maijalta kovia tsekkejä vastaan!
Koiräpyöräily juniorimiehet 5. Eemeli Mäkinen.
Veteraaninaisten koirapyöräilyn lopputulokset, 10. Tuire Mikkonen-Kalpio.
Naisten koirapyöräilyn lopputulokset, 5. Kati Mansikkasalo-Jurvelin, 13. Tanja Ignatius, 22. Heidi Liimatainen.
Miesten koirapyöräilyn lopputulokset, 15. Juha Lipponen.
Ylituomarin päätöksellä viestikilpailu on peruttu radan huonon kunnon vuoksi.
Joukkueenjohtajan terveiset viimeiseltä päivältä
KULTAA ja HOPEAA JUNIOREILLE!!! Viimeiselle päivälle oli odotettavissa hyvin jänniä hetkiä. Jonna lähtisi ykköspaikalta juniorinaisten koirapyöräilyssä ja Patrik toiselta sijalta juniorimiesten koirajuoksussa. Lisäksi aikuisten sarjoissa lähdetäisiin hyviltä sijoituksilta mitalijahtiin. Yöllisen sateen vaikutus ratojen kuntoon oli vielä tässä vaiheessa arvoitus. Aamu valkeni pilvisessä ja tuulisessa säässä. Selkeästi edellispäiviä viileämpänä.
Ensimmäisenä starttasivat koirapyöräilyluokat klo 08.00 alkaen. Juha lähti parantelemaan sijoituksia sijalta 16. Maalialueella ensimmäisten tullessa maaliin alkoi selviämään, että rata on liukas. Paljon kaatumisia ja erilaisia pikku haavereita koirien hakiessa juoksu-uria. Miesten sarjan voittoon nousi nelossijalta Espanjan Victor Carrasco Carrero. Juha oli lopputuloksissa 15.
Järjestään ajat olivat hitaampia ekaan vetoon verrattuna. Seuraavana vuorossa oli naisten koirapyöräily, jossa kisasivat Kati, Tanja ja Heidi. Tässäkin sarjassa sijoitukset muuttuivat melkoisesti ensimmäisen päivän tuloksiin verrattuna. Luokan voitti Saksan Julia-Anna Prins, joka lähti toiselta sijalta tähän päivään. Kati tykitti päivän toiseksi nopeimman ajan ja nosti sijoitustaan upeasti viidenneksi. Niin ikään Tanja ja Heidi nostivat molemmat hienosti sijoituksiaan, Tanja 4 pykälällä sijoittuen 13. ja Heidi myös 4 pykälällä sijoittuen 22.
Veteraaninaisten pyöräilyyn Tuire lähti kohentelemaan sijoituksiaan sijalta 15. Ensimmäisen päivän kaatuminen oli antanut selkeästi lisäboostia. Tuire nosti asemiaan hienosti suht puhtaalla suorituksella 5 pykälää sijoittuen sijalle 10.
Sitten oli aika siirtyä junioripyöräilyyn. Eemeli starttasi ensimmäisessä luokassa sijalta 6 ja järjesti isä-Terolle aamuverryttelyn ottaen vahingossa väärän sarjan numerolapun rintaansa. Tero ‘kellotti’ savipeltojuoksun ennätyksen noutaessaan numerolappua autolta. Tästä selvittiin ja Eemeli nostikin pykälällä asetelmiaan sijoittuen viidenneksi. Ei se muuten ole helppoa olla handleri…. Terolle kertyi aamupäivän aikana yli 8km liikkumista edestakaisin maali- ja lähtöalueella.
Sitten oli vuorossa paljon odotettu tyttöjen pyöräluokka jossa Jonna oli lähdössä kutkuttavan jännittävistä asetelmista. Miesten ja naisten pyöräsarjan kaatumiset/tapahtumat selkeästi huolestuttivat Jonnaa sillä olihan siellä moni esikuvanakin oleva urheilija kaatunut ja pudonnut useita sijoja. Hienosti Jonna sai kasattua ajatuksensa ja näytti muulle maailmalle suomalaista osaamista. Jonna voitti maailmanmestaruuden selkeällä 16 sekunnin erolla Ruotsin Maja Sjölundiin. Mahtavaa Jonna ja onneksi olkoon perhe Lipponen. Voittajalle kuuluvat mediavelvoitteet Jonna hoiti ammattimaisesti antaessaan TV-haastattelun Puolan televisiolle.
Seuraavaksi siirryttiin yhden koiran kärryluokkiin jossa aloitettiin miesten luokasta. Tuomas lähti tähän sarjaan 4. sijalta jahtaamaan mitalia. Niin myös Vesku ja Petri lähtivät hyviltä sijoituksilta jahtaaman kärkeä. Luokan voitti Viktor Sidning Larsen Norjasta. Tuomas säilytti nelossijan. Vesku nosti sijoituksensa viidenneksi ja Petri sijalle 7. Hieno kokonaistulos suomalaisittain kun on 3 miestä kympinsakissa. Tosin mitaliinkin olisi ollut saumat mutta ensi kerralla sitten.
Naisten 1-koiran kärryluokassa lähdettiin myös jahtaamaan mitalia Maijan toimesta sijalta 4 ensimmäisen päivän jälkeen. Tätä sarjaa dominoivat Tsekkiläiset ottaen kaikki palkintopallisijat. Maija piti sijoituksensa ja otti upeasti neljännen sijan! Sanna sijoittui lopputuloksissa seitsemänneksi ja Jasmin sijalle 10. Jälleen kolme suomalaista kympinsakissa. Hienoa!
Junioreiden 1-koiran kärryluokka oli siis yhdistetty tyttöjen ja poikien kesken. Aliina lähti jahtaamaan mitalia sijalta 5. Luokan voitti Norjan Andre Boysen Hillestad. Upeasti Aliina potki menemään ja nosti sijoituksensa neljänneksi jääden VAIN 0,7 sekuntia pronssista! Niin lähellä! Mutta hieno suoritus ja varmasti tästä jäi vähän hampaankoloon. Ei huolta, Aliina on vasta urheilu-uransa alkupotkuissa, joten vielä on aikaa napata mitalit.
Sitten vaihdettiin taas luokkaa ja oli canicrossluokkien vuoro. Naisten luokassa viimeiseen kisapäivään starttasivat Rita, Henna ja Hanna. Tässä luokassa oli eniten osallistujia, huimat 48 ja taso oli kova. Rita lähti jahtaamaan edellä juoksijoita sijalta 12. Loistavan suorituksen ansiosta Rita kuroi muita kiinni sijoittuen yhdeksänneksi. Erinomainen suoritus juosta kympinsakkiin tässä porukassa. Nyt se canicrosskärpänen puraisi ‘pahemman’ kerran… Nimittäin sellaiset suunnitelmat vaikutti olevan tulevaisuuteen. Lopputuloksissa Hanna säilytti 14. sijansa ja Henna nosti pari pykälää sijalle 23. Naisten sarjan voitti Martina Stepankova Tsekeistä. Huikea nainen tämä Tsekki. Hän nimittäin voitti myös pyöräluokan.
Veteraanimiesten juoksuluokassa startattiin siten, että Marko lähti sijalta 11 ja Tero sijalta 17. Miehet pitivät paikkansa sijoittuen lopputuloksissa ensimmäisen päivien sijoituksien mukaisesti. Naisten veteraaniluokassa Marika starttasi nelossijalta pitäen sijoituksensa varmalla puolen minuutin erolla seuraavaksi tulleeseen.
Sitten siirryttiin juonioreiden juoksuluokkiin. Lähtötilanne oli erittäin mielenkiintoinen. Patrik lähti taistelemaan kultamitalista kakkossijalta 7,5 sekunnin takaa-ajoasemasta ja Eemeli 12 sekuntia pronssista. Tämä huikea jännitysnäytelmä päättyi Patrikin maailmanmestaruushopeaan vain 1,5 sekunnin päähän kullasta. Yhdessä risteyksessä Patrikilla ja hänen koirallaan oli hieman eri käsitys juoksusuunnasta. Maksoiko tämä kullan? Mene ja tiedä ja oikeastaan ei sillä ole väliäkään! MM-hopea näissä karkeloissa on loistava saavutus!! Eemeli sijoittui loistavasti 4 sijalle. Loistava suoritus molemmilta. Eemeli vielä urakoi kahdessa eri sarjassa mutta “eipä tuo kuulemma tunnu missää”, tuumasi Eemeli.
Suomen osalta kisasuoritukset päättyivät tyttöjen juoksuluokkaan, jossa kisasivat jo maailmanmestaruuden voittanut Jonna, Aliina ja Lotta. Tähän sarjaan lähdettiin siten, että Aliina starttasi neljäntenä, Jonna kuudentena ja Lotta yhdeksäntenä. Hienosti tytöt taistelivat! Aliina sijoittui lopputuloksissa neljänneksi, Jonna kuudenneksi ja Lotta sijalle 10. Raskas juoksukeli alkoi painamaan kaikilla, mutta silti hyvää suorittamista kaikilta. Hyvä, että Lotta sai ehjän suorituksen tähän päivään, sillä hän sai eilisessä startissa varoituksen koiran häirittyä parilähdössä olleen saksalaisen kilpakumppanin koiraa.
Tänä vuonna viesti jouduttiin valitettavasti perumaan. Race Marshal joutui tämän päätöksen tekemään turvallisuussyistä. Olisi ollut liian suuri riski päästää 32 joukkuetta liukkaalle ja mutaiselle uralle, johon käytännössä oli muotoutunut vain yksi ajettava ura. Viisas päätös. Turvallisuus edellä.
Sulanmaan MM-kisat 2017 on nyt kisattu. On loppuyhteenvedon aika. Ensimmäisenä voitaneen sanoa, että kilpailut olivat erittäin onnistuneet, suorastaan loistavat ainakin tuloksien valossa! Erityisen hienoa oli, että menestystä tuli laajalla rintamalla niin kärryluokissa kuin yhden koiran luokissa. Eritoten junioreiden vahva panos ja menestyminen oli hienoa. Ilman junioreita ei lajilla ole tulevaisuutta. Aikuisissa otettiin monta nelossijaa ja useita kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneita. Tässä ennätyssuuressa kisassa tämä on minusta erittäin hyvä saavutus! Kuten moni totesi, niin taso on erittäin kova tällaisissa arvokisoissa ja sulanmaan lajit ovat kehittyneet lähivuosien aikana huimasti. Sääolosuhteet olivat hankalat. Ennätyssateiden pehmentämät urat olivat haasteellisia. Toisaalta ne olivat samanlaiset kaikille. Urheilijoiden ajotaidot korostuivat näissä haastavissa olosuhteissa, eritoten pyöräluokissa. Säälle ei voi mitään ja järjestäjä teki kyllä kaikkensa.
Vaikka sää teki tepposet, niin kisoissa oli myös paljon hyviä asioita. Ravintola, grilli ja ruokatarjoilu oli järjestetty hyvin. Oli hyvä valikoima ruokaa tällaiseksi syrjäkylälle järjestetyksi kisaksi. Bajamajoja oli niin paljon ettei vessaan tarvinnut juuri jonotella. Suihkuja oli tuotu useampi kontti ja niissä sai otettua lämpöisen suihkun. Kisatoimisto pyrki auttamaan aina kun heiltä kysyi asiaa kuin asiaa. Vaikka lähtö- ja maalialueita oli jouduttu siirtämään viime hetkellä, niin ne oli saatu tehtyä siten että control zone ja line up zone eivät ruuhkautuneet missään vaiheessa. Maalialueella tehty ell tarkastus oli ripeää ja tarvittaessa olisi saanut  hoitoa jos olisi tarvittu.

Mitalisaldo: 3 x KULTAA, 1 x HOPEA ja 1x PRONSSI. Hienoa Suomi!! Kiitos koko joukkueelle hienoista kisoista!!

Toinen kilpailupäivä!!

 

Koirajuoksu naiset juniorit, 4. Aliina Mäkinen, 6. Jonna Lipponen, 9. Lotta Ahlström.

Koirajuoksu miehet juniorit, 2. Patrik Siekkinen, 7 sek kärkeen, 4. Eemeli Mäkinen, 12 sek pronssiin.

Koirajuoksu naiset veteraanit, 4. Marika Tiiperi.

Koirajuoksu miehet veteraanit, 11. Marko Punavaara, 17. Tero Mäkinen.

Koirajuoksu naiset, 12. Rita Karjalainen, 14. Hanna Kaipiainen, 25. Henna Lappi.

Antti Mäkiaho kuudenneksi 2-koiran puhdasrotuisten arktisten koirien luokassa (RNB).

2-koiran kärryn lopputulokset. 8. Teemu Lojamo, 12. Petri Kiiski, 15. Tuomas Notko.

1-koiran kärry juniorit Aliina Mäkinen viidentenä 10 sekuntia pronssiin.

1-koiran kärry naiset Maija Nivala neljäntenä 8 sekuntia pronssiin. Sanna Lipponen 8. ja Jasmin Köcher 9.

1-koiran kärry miehet Tuomas Notko neljäntenä 4 sekuntia pronssista, 6 sekuntia hopeasta. Vesa-Pekka Jurvelin kuudentena 10 sekuntia pronssiin. Petri Kiiski kahdeksantena 13 sekuntia pronssiin.

Joukkueenjohtajan terveiset toiselta kisapäivältä

Toinen kisapäivä: 2 x KULTAA + PRONSSI Lauantaista tuli juuri niin kutkuttavan jännittävä ja menestyksekäs kuin mitä eilen ennustettiin. Päivä valkeni sateisen harmaana. Eilisen illan ja yön aikana oli satanut vettä, joten radan kunto toi hieman lisäjännitystä päivään.

Päivän kisat alkoivat 1-koiran kärryluokilla, jotka starttasivat ensimmäiseen kisasuoritukseensa. MIesten luokassa starttasivat Tuomas Notko, Petri Kiiski ja Vesa-Pekka Jurvelin. Norjan Viktor Sidning-Larsen kellotti huikeat pohjat 6:49. Huomenna lähdetään ajamaan kärkeä kiinni Tuomas neljänneltä sijalta 16 sekuntia kärjen perässä. Kuudentena Vesku 22 s perässä ja kahdeksantena Petri 25 s perässä. Huomenna tulee tiukka taistelu mitaleista tässä luokassa.

Seuraavana oli vuorossa naisten 1-koiran kärryluokka, jossa niin ikään oli 3 suomalaista. Maija Nivala starttasi luokan ensimmäisenä sijoittuen neljänneksi 23 s erolla luokkaa johtavaan tsekin Martina Štepankováan. Tässä luokassa kolme ensimmäistä sijaa on Tsekeillä. Sanna Lipponen on sijalla 8. ja Jasmin Köcher sijalla 9.

Seuraavaksi starttasivat juoniorit 1-koiran kärryluokassa. Tähän luokkaan oli yhdistetty tytöt ja pojat samaa luokkaan. Aliina Mäkinen sijoittui hienosti 4 sijalle.

Sitten alkoivat paljon odotetut kärrysarjat. 8-koiran luokassa starttasi ensimmäisen päivän ykkönen, V-P Lehtomäki! V-P kellotti huikean pohja-ajan 11:20 parantaen eilistä aikaa noin puolella minuutilla. V-P:n ehjä suoritus takasi mitalin suomelle lähes varmasti… Vielä piti hetki jönnittää että Ruotsin Patrik Jadsten ja Ville Halme saadaan maaliin. Ja niinhän siinä kävi, että V-P nappasi maailmanmestaruuden selkeällä 20 s erolla ennen ruotsin Jadstenia. Kolmanneksi ja maailmanmestaruuspronssia valjakkourheilu-uransa päättävälle Ville Halmeelle.

Kaksi mitalia Suomelle ja seuraavksi alettiin jännittämään Antti Mäkiahon 6-koiran starttia. Tähän luokkaan lähdettiin myös suomalaiskomennossa. Antilla oli selkeä johto ensimmäisen päivän jälkeen, joten ehjällä suorituksella noustaisiin palkintopallille. Ja kyllä, Antti teki lumilautatermein puhtaan ‘runin’ ja otti Suomelle toisen maailmanmestaruuden! Mainittakoon että V-P tuoreena maailmanmestarina osoitti mahtavaa team spirittiä ja händläsi Antin valjakon matkaan. Taisi parit vinkitkin huikata Antille….

Voiton tanssien tauottua oli 2-koiran kärryluokan vuoro johon lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. Teemu Lojamo lähti jahtaamaan pronssia 16 s takaa-ajosta. Kaikki saivat ilmeisen ehjän suorituksen eikä romahduksia tullut. Teemu nosti sijoitustaan eilisestä sijoittuen kahdeksanneksi, mikä on loistava tulos tässä huikean kovatasoisessa luokassa! Petri Kiiski oli lopputuloksissa 15. ja Tuomas Notko 15.

Tässä kohtaa meillä olikin lounastauko ennen juoksuluokkia. Juoksuluokat alkoivat miesten luokalla jossa Suomella ei ollut juoksijaa, mutta mainittakoon että tässä luokassa tehtiin käsittämätön aika Iso-Britannian Ben Robinssonin toimesta. 3,6 km matka taittui aikaan 8:49, huh!!

Naisten canicrossissa kisasivat Rita Karjalainen, Hanna Kaipiainen ja Henna Lappi. Rita lähtee huomiseen sijalta 12, Hanna sijalta 14 ja Henna sijalta 25. Tässä luokassa oli huikeat 50 kisaajaa ja taso oli huima.

Juoksuja jatkettiin veteraanimiesten luokalla, jossa kisasivat Marko Punavaara ja Tero Mäkinen. Huomiseen lähdetään Markon ollessa sijalla 11 ja Teron sijalla 17. Naisten veteraaniluokassa kisaamassa oli Marika Tiiperi sijoittuen ensimmäisen päivän jälkeen neljänneksi.

Junnujen juoksuluokassa pojista starttasivat Patrik Siekkinen ja Eemeli Mäkinen. Tässäkin luokassa huomiseen päivään lähdetään jännistä asetelmista. Patrik on toisella sijalla vain 7 sekuntia kärkeen ja Eemelilläkin on vain 12 sekuntia pronssiin. Tyttöjen sarjassa kisasivat Jonna Lipponen, Lotta Ahlström ja Aliina Mäkinen. Sijoitukset tämän päivän jälkeen; Aliina hienosti neljäntenä , Jonna kuudentena ja Lotta yhdeksäntenä.

Juoksijat pitivät rataa liukkaana ja rankkana juosta, jota se varmasti olikin sen pehmeydestä johtuen. Huomenna on viimeinen kisapäivä ja ratkotaan loput mitalistit. Kisaurakka huipentuu 32 joukkueen viestiin mikä on ennätyksellisen suuri määrä joukkueita. Kilpailut päättyvät viestien jälkeen mitalien jakoon!

 

Ensimmäinen kilpailupäivä!!

Ensimmäisenä kilpailupäivänä ajetaan koirapyöräilyluokat ja isot kärryluokat DS2 – DR8

Naiset juniori pyöräluokka Jonna Lipponen johdossa 8 sekunnin erolla toisena olevaan Ruotsin Maja Sjölundiin ja 21 sekunnin erolla kolmantena olevaan Iso-Britannian Anca Hall-Rosuun!!

6-koiran kärryluokka Antti Mäkiaho johdossa 30 sekunnin erolla toisena olevaan Sveitsin Patrick Wirziin!!

8-koiran kärryluokka Vesa-Pekka Lehtomäki johdossa 0,7 sekunnin turvin. Ville Halme kolmantena 9 sekuntia kärjestä!! Toisena luokassa on Ruotsin Patrik Jadsten.

Joukkueenjohtajan terveiset ensimmäiseltä kisapäivältä

Perjantain ensimmäinen kisapäivä valkeni auringon paisteeseen. Lämpötila on ollut yli kymmenen astetta. Kisaurat olivat odotettua paremmassa kunnossa kun sateet taukosivat keskiviikkona. Radat oli ennakkotiedoista poiketen suljettu kokonaan jokaisesta risteyksestä, joten sen puolesta tilanne oli hyvä. Pehmeitä paikkoja kuitenki oli ja kärryjen pohjat ottivat paikoin kiinni.

Tänään kisassa oli 14 suomalaista starttia. Juha Lipponen aloitti ensimmäisenä miesten koirapyöräilyssä sijoittuen 17.sijalle, 1:17 kärkeen. Luokkaa johtaa Norjan Viktor Sinding-Larsen ajalla 10:50 (ja rapiat). Seuraavaksi oli vuorossa naisten koirapyöräilysarja, jossa starttaajina olivat Kati Mansikkasalo-Jurvelin, Tanja Ignatius ja Heidi Liimatainen. Luokkaa johtaa Hanna Bergman Ruotsista. Kati on tällä hetkellä 7.sijalla 42 s kärjen perässä. Tanja on sijalla 17, 1:18 kärjen perässä. Heidi on sijalla 26 noin 2 minuuttia kärjen perässä.

Veteraaninaisten koirapyöräilyssä oli Tuire Mikkonen-Kalpion vuoro startata radalle. Tuirelle pehmeä ura teki tepposet ja hän kaatui pariin otteeseen. Hänen sijoitus on 15. noin 3 minuuttia kärkeen.

Eemeli Mäkinen starttasi junioripoikien koirapyöräilyyn. Eemeli lähtee 30 sekunnin takaa-ajo asetelmista jahtaamaan kärkeä kiinni sijalta 6. Juniorityttöjen koirapyöräilyluokassa on suomalaisittain loistavat asetelmat! Jonna Lipponen johtaa omaa sarjaansa 30 sekunnin erolla kakkoseen!
Seuraavana vuorossa olivat kärrysarjat, joissa aloitettiin 8-koiran luokasta. Niin ikään tässä luokassa ollaan loistavissa asetelmissa! V-P Lehtomäki johtaa niukalla 0,7 sekunnin erolla luokkaansa ja Ville Halme on hienosti sijalla 3 vain 9 sekuntia V-P:n perässä. Myös 6-koiran kärryluokassa mennään suomalaisten komennossa kun Antti Mäkiaho johtaa luokkaa selkeällä puolen minuutin erolla!
Sitten siirryttiin takaisin pienempiin luokkiin ja oli 2-koiran kärryluokan vuoro. Sarjassa starttasivat Petri Kiiski, Tuomas Notko ja Teemu Lojamo. Sarjaa johtaa Tsekkien Marie Ševelová huimalla ajalla 8:13. Teemu on sijalla 7. 31 sekuntia kärjen perässä, Petri on sijalla 12. 57 sekuntia kärjestä ja Tuomaksen sijoitus oli tänään 14. 1:08 kärkeen.

Viimeinen suomalaisstartti tänään oli Antti Mäkiaholla 2-koiran puhdasrotuisten arktisten koirien luokassa (RNB). Antti on ensimmäisen päivän jälkeen sijalla 7. 34 sekunttia kärjestä.

Huomenna lauantaina tulee olemaan kiireinen päivä. Pyöräsarjat pitävät lepopäivän, joten heidän toinen kierros on vasta sunnuntaina. Aamu alkaa miesten 1-koiran kärrysarjalla, jossa mukana kisaamassa ovat Tuomas Notko, Petri Kiiski ja Vesa-Pekka Jurvelin. Naisten vastaavaan luokkaan starttaavat Maija Nivala, Sanna Lipponen ja Jasmin Köcher. Junioreiden 1-koiran kärryluokassa kisaa Aliina Mäkinen. Isoissa kärryissä ratkotaan MM-mitalit kuuden ja kahdeksan koiran luokissa klo 09:10 alkaen, näissä mukana Ville Halme ja V-P Lehtomäki. 2-koiran kärryluokkien (yleinen ja puhtaiden arktisten rotujen) mestaruudet ratkotaan heti perään klo 10:50 lähtien täällä mukana Petri Kiiski, Tuomas Notko, Teemu Lojamo ja Antti Mäkiaho.

Kun ensimmäiset mestaruudet on ratkaistu, siirrytään juoksuluokkiin. Rita Karjalainen, Hanna Kaipiainen ja Henna Lappi starttaavat naisten koirajuoksuun. Tässä lähdetään parilähtöinä puolen minuutin välein, joten kilpailu tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen sekä kisaajille että katsojille.
Veteraanimiesten koirajuoksuun starttaavat Marko Punavaara ja Tero Mäkinen. Veteraaninaisten koirajuoksussa kisaa Marika Tiiperi. Junioripoikien koirajuoksussa kisaavat Patrik Siekkinen ja Eemeli Mäkinen sekä juniorityttöjen luokassa Jonna Lipponen, Aliina Mäkinen ja Lotta Ahlström. Huomisesta on luvassa erittäin jännä ja mielenkiintoinen päivä!! Pitäkää meidän urheilijoille isot peukut pystyssä ja olkaa mukana hengessä. Tiukkoja taisteluita sijoituksista tullaan varmasti näkemään!!

Kisojen avajaiset – joukkueenjohtaja Markku Maku Haliseva

Päivä tapahtumat on koostuneet ilmoittautumisista, ell tarkastuksista, joukkeen palaverista ja kisojen avajaisista. Avajaisten yhteydessä jaettiin World Cup -mitalit, jossa Jurvelinin Vesku voitti koirahiihdon hopeaa (global) ja kultaa (Eurooppa). Toivottavasti myös näistä kisoista saadaan kotiin viemisiä – usko ja luotto on kova!!

Viimeisen kuukauden aikana alueella on ollut ennätyksellisen suuret sateet. Sade on pehmentänyt lähtö- ja maalialueen sekä varikkoalueen osittain käyttökelvottomaksi. Lähtö ja maali on siirretty metsän laitaan kuivemmalle alueelle. Varikolle on pahimmillaan vedetty autoja kahden traktorin voimin. Itse varikkoalue on suht kuiva mutta sisääntuloväylällä on noin 50cm mutaa.

Kisat ovat IFSS:n historian suurimmat. 564 kilpailijaa, 30 eri kansallisuutta ja 1100 starttia 3 päivän aikana on suuri haaste järjestäjille. Kozlen kylä on pieni muutaman sadan asukkaan kylä läntisessä Puolassa. Sateiden takia parkkialueita, kisauria ja lähes kaikkea muutakin on jouduttu tämän päivän aikana uudelleen järjestelemään. Kisajärjestäjät ovat olleet avuliaita ja tekevät kaikkensa, että he saavat järjestettyä parhaat mahdolliset MM-kilpailut. Kiitos heille siitä jo tässä vaiheessa.

Itse kisaurat ovat paikoin erittäin hyviä, mutta osa urista on pehmeää ja kuraisia. Pari 90-asteen mutkaa on varsin pehmeää. Tämä aiheuttaa erityisesti 6- ja 8- koiran kärryluokille haasteita. Onneksi meillä on huipputaitavat kuskit, jotka osaavat hoitaa mutkat vauhdilla, mutta turvallisesti. Ennakkoarvailuista poiketen, urat eivät ole erityisen nopeita sateen aiheuttamasta pehmentymisestä johtuen. Mäkiä ei juuri ole mutta niitä tuskin enää kukaan kaipaa. Pehmeä pohja takaa riittävän suuren vastuksen. Torstain sää Puolassa on ollut aurinkoinen ja kaunis.

Kisat alkaa huomenna klo 9 Suomen aikaa ja jatkuvat pimeän tuloon asti. Suomalaisia starttaa useammassa luokassa huomenna.

Heading to Poland – joukkueenjohtaja Markku Haliseva

Valjakkourheilun sulanmaan MM-kisat järjestetään tulevana viikonloppuna Puolassa. Minulla on kunnia toimia Suomen maajoukkueen joukkueenjohtajana edustaen 26 urheilijaa, joista 5 on juniori-ikäisiä.

Isot kisat luvassa…. 566 kilpailijaa henkilökohtaisissa sarjoissa ja sunnuntain viestiin on ilmoittautunut 32 joukkuetta!

Laittakaahan peukut pystyyn ja isot tsempit meidän joukkueelle!!

Ohessa luetellut urheilijat on nimetty maajoukkueeseen ja lisäksi kilpailuihin ilmoitetaan Suomesta yksi viestijoukkue.

Maajoukkueurheilijoilla täytyy olla VUL:n kilpailulisenssi ja kansainvälinen DID-lisenssi maksettuna viimeistään. 30.10.2017. Lisäksi jokaisella kilpailuihin lähtevällä urheilijalla tulee olla allekirjoitettuna maajoukkueurheilijasopimus, joka postitetaan niille urheilijoille joilta se vielä puuttuu.

A-maajoukkueelle sekä junioreille maksetaan osallistumismaksu yhteen luokkaan. B-maajoukkue maksaa itse osallistumismaksut. Kilpailujen jälkeen maksetaan stipendejä menestyksen mukaan. Stipendien saajat ja summat päätetään kilpailujen jälkeen.

Niille urheilijoille, jotka ilmoitetaan seedingiin, on merkitty sen luokan perään sana seeding, johon heidät ilmoitetaan seedingiin.

A-maajoukkue:
Rita Karjalainen, DCW seeding
Tero Mäkinen, DCMV
Marko Punavaara, DCMV seeding
Kati Mansikkasalo-Jurvelin, DBW seeding
Maija Nivala, DSW1 seeding
Tuomas Notko, DSM1 seeding, DS2
Petri Kiiski, DS2 seeding, DSM1
Antti Mäkiaho DR6, seeding, DS2NB seeding
Vesa-Pekka Lehtomäki, DR8 seeding

B-maajoukkue:
Hanna Kaipiainen, DCW
Henna Lappi, DCW
Heidi Liimatainen, DBW
Marika Tiiperi, DCWV seeding
Tanja Ignatius, DBW
Juha Lipponen, DBM seeding
Tuire Mikkonen-Kalpio, DBWV seeding
Sanna Lipponen, DSW1
Jasmin Köcher, DSW1
Vesa-Pekka Jurvelin, DSM1
Teemu Lojamo, DS2
Ville Halme, DR8

Juniorit:
Patrik Siekkinen, DCMJ seeding
Lotta Ahlström, DCWJ
Jonna Lipponen, DBWJ seeding, DCWJ seeding
Eemeli Mäkinen, DBMJ seeding, DCMJ
Aliina Mäkinen, DS1J seeding,  DCWJ

IFSS ei myöntänyt lisämaapaikkoja. Näin ollen maajoukkueen kokoonpano vahvistuu ylläolevan mukaiseksi 2.11.2017.