Sulanmaan MM-kilpailut Nybro 2019

Sulanmaan lajien MM-kilpailut järjestetään viime syksyltä tutussa paikassa eli Ruotsin Nybrossa 23. – 27.10.2019. Suomesta matkaan lähtee muutamien poisjääntien jälkeen 24-henkinen joukkue ja joukkueenjohtajana toimii Jenni Kreivi.

Yksilöluokkien lisäksi Suomesta on kilpailuun ilmoitettu yksi viestijoukkue.

ALIINA MÄKINEN MM-HOPEAA JUNIORITYTTÖJEN KOIRAJUOKSU!!

SUSANNA BÛRKLAND MM-HOPEAA NELJÄN KOIRAN RNB-KÄRRYLUOKKA!!

ERKKI BÛRKLAND MM-HOPEAA KUUDEN KOIRAN RNB-KÄRRYLUOKKA!!

MAIJA NIVALA MM-PRONSSIA NAISTEN YHDEN KOIRAN KÄRRYLUOKKA!!

TUOMAS NOTKO MM-PRONSSIA MIESTEN YHDEN KOIRAN KÄRRYLUOKKA!!

VESA-PEKKA JURVELIN MM-PRONSSIA KAHDEN KOIRAN KÄRRYLUOKKA!!

SUNNUNTAI 27.10., NELJÄS KILPAILUPÄIVÄ, MEDIAVASTAAVA NOORA WALTARI

Sitten päivän kilpailuun. Keli oli tänään noin 10 astetta ja ajoittain tihkui vähän vettä. Tuuli myös oli kova vaihtelevasti. Kilpailussa oli mukana lähes kaikki, jotka eilenkin starttasi. Lisäksi päivän lopussa oli viestikilpailu maiden välillä. Suomalaisten lopulliset sijoitukset kahden päivän yhteistuloksissa:

8-koiran kärryluokka: Vesa-Pekka Lehtomäki sija 5, Pasi Heinonen sija 6

6-koiran RNB kärryluokka: Erkki Bürkland sija 2

4-koiran kärryluokka: Teemu Lojamo sija 11, Katariina Milojkovic DNS

4-koiran RNB kärryluokka: Susanna Bürkland sija 2, Tanja Rantanen sija 4, Lauri Kivioja sija 7

2-koiran kärryluokka: Vesa-Pekka Jurvelin sija 3, Kai Immonen sija 7, Maija Nivala sija 13, Jorma Sääskilahti sija 22

Viestissä Suomi oli joukkueella Pekka Niemi & Ykä juoksussa, Tuomas Notko & Liekki scooterilla ja Matti Laaksonen & Riemu pyörässä. Joukkueen sijoitus oli viides. Pekka oli omalla osuudellaan seitsemänneksi nopein, Tuomas nopein ja Matti kolmanneksi nopein. Loppusijoitus oli hienosti viides! Joukkueita oli 13.

LAUANTAI 26.10., KOLMAS KILPAILUPÄIVÄ, MEDIAVASTAAVA NOORA WALTARI

Kolmas kisapäivä eli lauantai kisattu. Tänään saatiin uusia kisaajia radalle kuten kerroin eilen. Keliksi oli luvattu sadetta, mutta onneksi se pysyi lähinnä satunnaisena tihkuna. Lämpötila pyöri jossain 13 asteen nurkilla ja kosteus 90%. Kisarata oli pidempiä kuin eilen ja rata vaihtunut osittain. Haasteita päivään tuotti se, että koirien kanssa rataa ei saanut kiertää enää eilen eikä tänään, joten suurin osa kilpailijoista lähti radalle ilman, että koirat tunsi yhtään uraa.

Suomalaisten sijoitukset ensimmäisen päivän jälkeen:

8-koiran kärryluokka: Pasi Heinonen sija 5, Vesa-Pekka Lehtomäki sija 6

4-koiran kärryluokka: Teemu Lojamo sija 13, Katariina Milojkovic sija 15

4-koiran RNB kärryluokka: Susanna Bürkland sija 2, Tanja Rantanen sija 4, Lauri Kivioja sija 5.

2-koiran kärryluokka: Vesa-Pekka Jurvelin sija 4, Kai Immonen sija 7, Maija Nivala sija 11, Jorma Sääskilahti sija 24.

PERJANTAI 25.10., TOINEN KILPAILUPÄIVÄ, MEDIAVASTAAVA NOORA WALTARI

Perjantaipäivä pulkassa! Tässä kooste päivästä. Tänään kilpailut alkoivat tuntia aikaisemmin lämpimän kelin vuoksi. Kaikki luokat saatiin ajettua läpi ajallaan. Koirien kastelusta oltiin tänään kovin tarkkoja kisajärjestäjien toimesta eikä koiria saanut kastella kuin mahasta, jaloista ja kaulasta pyyhkeellä. Koirat tarkastettiin lähdössä ja jos koira oli märkä niin siitä olisi tullut hylkäys. Korviini ei kuitenkaan kantautunut tietoa, että suomalaiskoirat olivat kuitenkin kaikki selvinneet kisasta ilman ylikuumenemista. Keli oli noin 10-15 astetta, aamulla oli kosteaa, mutta keli kuiveni päivän mittaa.

Kilpailussa saatiin mahtavia tuloksia tänään. Tässä lopulliset sijoitukset:

Miesten koirapyöräily: Pekka Niemi sija 4, Matti Laaksonen sija 22, Juha Lipponen sija 25.

Naisten koirapyöräily: Kati Mansikkasalo-Jurvelin sija 7, Heidi Liimatainen sija 17, Tanja Ignatius sija 21, Maria Viitahalme sija 24.

Miesten yhden koiran kärryluokka: Tuomas Notko sija 3, Vesa-Pekka Jurvelin sija 4,  Jorma Sääskilahti sija 14, Kai Immonen DNS

Naisten yhden koiran kärryluokka: Maija Nivala sija 3, Maria Viitahalme sija 17., Kirsi Immonen DNS

Junioreiden yhden koiran kärryluokka: Aliina Mäkinen sija 4.

Naisten canicross: Hanna Kaipiainen sija 20, Henna Lappi DNS.

Juniorityttöjen canicross: Aliina Mäkinen sijalla 2.

Huomenna alkaakin sitten ihan eri meininki. Nyt on yhden koiran luokat ohi ja aloitetaan 2-8 koiran luokat. Radat vaihtuu ja Suomen tiimistä tulee urille loputkin kilpailijat kuten Vesa-Pekka L., Lauri, Tanja R., Pasi, Erkki, Susanna, Teemu ja Katariina. Alla huomiset lähtöajat suomalaisten osalta, ajat Ruotsin aikoja.

TORSTAI 24.10., ENSIMMÄINEN KILPAILUPÄIVÄ, JJ JENNI KREIVI JA MEDIAVASTAAVA NOORA WALTARI

Aamulla ensimmäisenä starttasivat pyöräluokat kelin ollessa jo melko lämmin ja kostea. Monilla kilpailijoilla oli maalissa tunne, että koirat eivät pystyneet antamaan ihan parastaan vaan meno hiipui loppua kohden. Päivän edetessä lämpötila nousi edelleen ja yhden koiran kärryluokkien alkaessa aurinko porotti jo kirkkaalta taivaalta ja maalialueella odotellessa tuli jo kuuma. Koirille keli oli todella raskas ja se näkyi myös maalissa.

Puolen päivän jälkeen tuli tieto, että loput eläinlääkäritarkastukset tältä päivältä oli peruttu, koska eläinlääkärit tarvittiin maalialueelle tarkkailemaan maaliin saapuvia koiria. Samasta syystä illan joukkueenjohtajien kokouksessa huomisen lähtöjä siirrettiin tunnilla aiemmaksi.

Hyviä suomalaissuorituksia nähtiin useita ja kaikki pääsivät kunnialla maaliin. Huomenna on edessä tiukkaa sekuntikamppailua useammassa luokassa ja kisapäivän päätteeksi ensimmäiset palkintojaot ovat musher dinnerin päätteeksi Nybron keskustassa illansuussa. (jj)

Kisassa oli siis tänään mukana 16 suomalaista. Sijoitukset olivat nämä:

Miesten yhden koiran kärryluokka: Tuomas Notko sija 3, Vesa-Pekka Jurvelin sija 4, Kai Immonen sija 13, Jorma Sääskilahti sija 15.

Naisten yhden koiran kärryluokka: Maija Nivala sija 3, Kirsi Immonen sija 12, Maria Viitahalme sija 19.

Junioreiden yhden koiran kärryluokka: Aliina Mäkinen sija 5.

Naisten canicross: Hanna Kaipiainen sija 21, Henna Lappi sija 31.

Juniorityttöjen canicross Aliina Mäkinen sijalla 3.

MEDIATIIMIN KIITOKSET! NOORA WALTARI

Terveiset kotimatkalta! Mediavastaava kiittää ja kumartaa kilpailun seuraajia, vaikka ihan vielä ei tätä ryhmää pistetä hiljaiseksi. Koitan vielä keräillä kirjallisesti haastatteluja niiltä, jotka eivät kameran eteen kerennyt. Katsotaan monta saan. Iso kiitos myös Tanja Ignatiukselle, joka extempore hyppäsi lauantaina selostukseen mukaan ja innostui niin kovasti, että tuli myös haastatteluihin ja tänäänkin selostamaan! Taitaa saada mediatiimi vahvistuksen. Kiitos myöskin Timo Waltarille taustatuesta ja välineistä reissuun, myöskin Reload Media ja SVV tarjosi välineitä tuotantoon. Mutta isoin kiitos teille katsojat ja seuraajat! Ilman teitä tämä kaikki olisi turhaa.