Suomen valjakkourheilijoiden WWW-sivusto uudistuu

Vuosi sitten VUL:in hallituksessa päätettiin käynnistää WWW-sivuston uudistaminen. Sivusto päätettiin toteuttaa sisällönhallintapalvelimella, joka mahdollistaa sivuston ylläpidon ja sisällön luomisen useiden henkilöiden toimesta. Sivuja ei tehdä HTML-koodilla, vaan palvelimella toimii ohjelmisto, jonka avulla sisältöjen tekstit ja kuvat luodaan. Näin sivujen toimittaminen ei vaadi teknistä osaamista, vaan käyttäjä voi keskittyä sisällön luomiseen. Sisällönhallintapalvelin mahdollistaa tavallista WWW-sivustoa älykkäämän toiminallisuuden, esimerkiksi sisältöjä on mahdollista kommentoida ja linkittää sosiaaliseen mediaan. Ohjelmistoksi valittiin Drupal, joka on joustava ja monipuolinen avoimen lähdekoodin sisällönhallintapalvelin. Lisää Drupalista voit lukea seuraavan linkin kautta http://drupal.fi/fi/drupal-suomi.

Sivuston uudistamisen yhteydessä on pyritty saavuttamaan seuraavat tavoitteet.

  • päätelaiteriippumaton toiminta, sivusto pystyy lukemaan tietokoneen lisäksi älypuhelimilla ja tableteilla
  • sisällön monikielinen hallinta, kaiken sisällön pystyy kääntämään halutuille kielille (Suomi ja Englanti)
  • sivusto tunnistaa automaattisesti käyttäjän kieliympäristön
  • vuorovaikutteisuus käyttäjien kanssa esim. kommentointi ja blogitoimintojen avulla
  • foorumi-toiminnallisuuden integrointi itse sivustoon
  • helppokäyttöinen ja selkeä käyttöliittymä sivuston ylläpitäjille ja sisällön tuottajille
  • sisällön integrointi sosiaaliseen mediaan
  • mainostilan lisääminen ja älykäs hallinta

Sivuston käyttäjät voivat tehdä itselleen tunnukset, jonka jälkeen on mahdollista kirjoittaa foorumille ja kommentoida sisältöjä. Tunnukset tulee tehdä muodossa Etunimi Sukunimi. Tunnuksen tekeminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoite, minkä avulla tunnistautuminen tapahtuu. Ohjelma lähettää sähköpostiin vahvistuviestin ja linkin, minkä avulla käyttäjä pääsee kirjautumaan ja määrittämään oman salasanan. Sivuston kirjautuminen tapahtuu suojatun yhteyden avulla eli kirjautumisen salakuuntelu ei pitäisi olla mahdollista. Mikäli ylläpidolla on syytä epäillä, että joku käyttäjä esiintyy väärällä nimellä, tunnus poistetaan käytöstä. Toisena henkilönä esiintyminen Internetissä on Suomessa rangaistava teko. Osaa sisältöä on mahdollista kommentoida anonyymisti, mutta tällöin kommentit menevät moderoitavaksi ja ne julkaistaan viiveellä, arvioitu viive on yhdestä kahteen päivää.

Projektiin osallistuivat Emmi Vilokkinen, Kaisu Salminen, Niina Konttaniemi ja Pasi Ollikainen. Kiitokset projektiryhmälle isosta työstä ja aikataulusta kiinni pitämisestä.

Sivuston ylläpitotiimissä toimii Emmi Vilokkinen, Niina Helin, Kaisu Salminen, Katri Loukusa, Antti Mäkiaho, Niina Konttaniemi ja Pasi Ollikainen.