Talvilajien EM-kilpailut Ruotsin Åsarnassa 2020

Valjakkourheilun talvilajien EM-kilpailut 2020 järjestetään Ruotsin Åsarnassa 20. – 23.2.2019. Paikka on vaihtunut Åsarnaan lumitilanteen vuoksi.

KILPAILUN KOTISIVUT LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ

KILPAILUN FB-SIVUT LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ

Joukkueenjohtajana kilpailussa toimii Jenni Kreivi. (päivitetty 22.12.2019)

Mediatiimi toimittaa jälleen live-stream-lähetystä kilpailuista Facebookin ryhmässä valjakkourheilumaajoukkue ja kannustajat.

Sunnuntain neljännen kisapäivän kooste

Viimeinen kisapäivä! Kaunis keli, mutta tuulee. Pakkanen puree ja latu on taas jäisempi ja kovempi. Tänään useita mitaleja saatavilla ja jännitys oli käsin kosketeltavaa! Kilpailut alkoi suomalaisten osalta pulkkahiihdolla, jatkui rekiluokilla ja päättyi viestiin. Pulkkaluokissa oli selkeästi vähemmän suomalaisia kuin muissa hiihtoluokissa. Kilpailuissa oli jännitystä ja haastetta, Vesa-Pekka Jurvelin oli sairastunut edellisenä iltana, mutta lähti silti hiihtämään. Maija Nivalalla oli ilmeisesti pulkan narun kanssa jotain ongelmia, Vesa-Pekka Lehtomäellä pääsi valjakko karkuun uralla ja Susanna Bürklandilla oli haasteita toisen kilpailijan ohitellessa sopimattomasti. Kaikkien haasteiden lisäksi kisassa oli paljon hyvääkin sillä saatiin mitaleja! Viestissä emme pääseet kärkikahinoihin missään vaiheessa, mutta kaikki sai tehtyä puhtaat suoritukset. Tätä kirjoittaessa olen jo lähes kotona Tukholman lentokentällä. Rankka reissu eikä vajaakuntoisuus helpottanut yhtään, mutta kyllä meillä on vaan niin hieno tiimi suomalaisia näissä reissuissa, että aina jää plussan puolelle! Toisia autetaan, tuetaan, kannustetaan, onnitellaan ja ollaan ystävällisiä. Aina joukkoon toki jotain tunteita mahtuu muuhunkin suuntaan, mutta se kuuluu elämään! Protesteja reissussa oli nolla suomen osalta, tämä on hieno juttu myös. Ruotsalaiset järjesti hienot kilpailut meille.

Kiitän reissusta koko suomen tiimin lisäksi niitä, jotka osallistui mun tavaroiden kuljettamiseen, mun kuljettamiseen, majoituksen jakamiseen, kisapaikalla ruokkimiseen ja juottamiseen sekä varusteista Reload Mediaa, SVV:tä sekä Non-stop Dogwearia sekä teknisestä tuesta Timo Waltaria.

Sunnuntain kilpailujen tulokset, lopulliset tulokset kaikissa luokissa:

Sp6 Riitta Kempe sija 2.

Rekisteröityjen arktisten koirien SP6 Susanna Bürkland sija 3.

Sp8 Pasi Heinonen sija 1 ja Vesa-Pekka Lehtomäki sija 6.

Miesten pulkka Vesa-Pekka Jurvelin sija 4.

Naisten pulkka: Maija Nivala sija 8, Maria Viitahalme sija 12.

Viesti: Koirahiihto Maija Nivala, Sp2 Kati Mansikkasalo-Jurvelin, Sp4 Riitta Kempe sija 9.

Lauantain kolmannen kisapäivän kooste

Tänään kilpaili lähes koko Suomen maajoukkue eri lajeissa. Kilpailupäivä oli siis ahdettu hyvin täyteen ja kilpailut käytiin kahdella eri alueella. Toisella alueella oli yhdistetyn kilpailut ja toisella rekiluokat sekä mastersien hiihto. Keli oli varsin vaihteleva, oli tyyntä nollakeliä, vesisadetta, räntää, tuulta, pakkasta ja aurinkoa. Ura oli kilpailijoiden mukaan selkeästi liukkaampi kuin eilen eikä kostea keli tuntunut häiritsevän koiria. Hiihdossa ei päästy nyt mitalitaistoon mukaan, mutta rekiluokissa kyllä! Hienoimpana tuloksena oli se kun saatiin lukittua kultamitali Joonas Männikölle! V-P Lehtomäki paransi suoritustaan ja nousi mitalitaistoon mukaan myös. Huomenna kilpaillaan pulkkaluokissa ja useammalla rekiluokalla. Päivän kruunaa viestiluokka, jossa kilpaillaan hiihdossa, Sp2:ssa ja Sp4:ssa, matkat jokaiselle 5km. Tässä tämän päivän sijoitukset:

Yhdistetty miehet: Vesa-Pekka Jurvelin sija 5, Marko Viitahalme sija 9 ja Jorma Sääskilahti sija 12.

Yhdistetty naiset: Maija Nivala sija 10, Kati Mansikkasalo-Jurvelin sija 12, Jenna Kanko sija 14 ja Maria Viitahalme sija 15.

Sp2 sijoitukset: Heidi Liimatainen sija 17, Amanda Kreivi sija 20, Michela Kärkkäinen sija 21, Tarja Tihula sija 24 (lopulliset sijoitukset).

Juniorien SP4 Siiri Kytölä sija 4 (lopullinen sijoitus).

Rekisteröityjen arktisten koirien SP4 Joonas Männikkö sija 1 (lopullinen sijoitus).

MD6 Mari Anttila sija 6 (lopullinen sijoitus).

Rekisteröityjen arktisten koirien SP6 Susanna Bürkland sija 4.

Sp8 Vesa-Pekka Lehtomäki sija 2 ja Pasi Heinonen sija 3.

Perjantain toisen kisapäivän kooste

Tänäänkin meillä kilpaili 11 kilpailijaa, mutta eri kokoonpanolla kuin eilen. Kaikki luokat olivat rekiluokkia. Keli oli mitä ihanin, mutta koirille toki hieman lämpöinen. Aurinko paistoi, ei tuullut, tuoretta lunta puissa ja maassa. Lämpötila ehkä -1. Uralla oleva uusi lumi hieman saattoi hidastaa matkan tekoa, mutta alla oli onneksi kova ura, joten ihan pehmeässä ei koirien tarvinnut juosta. Tänään uutena luokkana oli Sp2, Sp6, Sp6 RNB ja Sp8. Sp2:sta eli kahden koiran rekiluokkaa ei ole ilmeisesti aiemmin ollut arvokisoissa (korjatkaa jos olen väärässä). Sp2 luokassa kilpaillaan kahdessa osassa, huomenna luvassa toinen startti. Luokka oli varsin naisvoittoinen ja Suomenkin neljä edustajaa oli kaikki naisia. Tänään oli useampi musheri saanut sotkuja selvitellä. Siiri Kytölällä oli ollut haasteita reitillä ja hän oli joutunut liinoja selvittämään useamman kerran. Myös Susanna Bürkland ja Vesa-Pekka Lehtomäki kertoivat selvittäneensä koirien liinoja matkan varrella.

Sp6-, Sp6 RNB- ja Sp8 -rekiluokkien kilpailut jatkuvat vielä kahdella startilla. Sp4-J, Sp4 RNB-, SpU-, MD6- ja MD12-luokilla on vielä yksi startti jäljellä. Huomenna uutena tulee Sp4- massastartti sekä hiihdon yhdistetyn luokat.

Sp2 sijoitukset: Heidi Liimatainen sija 19, Amanda Kreivi sija 20, Michela Kärkkäinen sija 21, Tarja Tihula sija 24.

Juniorien SP4 Siiri Kytölä sija 4.

Rekisteröityjen arktisten koirien SP4 Joonas Männikkö sija 1.

Sp8 Pasi Heinonen sija 2 ja Vesa-Pekka Lehtomäki sija 4.

MD6 Mari Anttila sija 6.

Torstain ensimmäisen kisapäivän kooste

Tänään kilpailuissa kilpaili 11 suomalaista, joista isoin osa hiihtoluokissa. Keli oli hyvä, aamun kovempi pakkanen hieman keveni ja ura oli kuulemma hyvä. Suurempia kommelluksia ei ilmeisesti kenelläkään ollut, mutta hiihtopuolella ei ihan kärkeen silti tänään päästy. Hiihtoluokat kilpailtiin vain tämän kerran ja heidän matka jatkuu pulkka- ja yhdistetyn luokalla. Rekiluokilla on kolme starttia, joiden yhteistuloksien perusteella jaetaan palkinnot. Huomenna kisoissa onkin pelkästään rekiluokkia, loputkin suomalaiset pääsee uralle!

Miesten koirahiihdossa sijoitukset: Vesa-Pekka Jurvelin sija 6, Jorma Sääskilahti sija 8, Tuomas Notko sija 11, Marko Viitahalme sija 15.

Naisten koirahiihdossa sijoitukset: Maija Nivala sija 7, Kati Mansikkasalo-Jurvelin sija 13, Maria Viitahalme sija 15, Jenna Kanko sija 21.