Valjakkourheilun talvilajien EM-kilpailut, Sled dog sports on snow European Championships 7.-9.3.2014, Rautavaara, Finland

European Championships 7.-9.3.2014 official web pages

International Federation of Sleddog Sports

Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto järjestää valjakkourheilun talvilajien Euroopan-mestaruuskilpailut Rautavaaralla 6.3 – 9.3.2014.

Kilpailut pidetään ensimmäistä kertaa valjakkourheilun maailman kattojärjestön IFSS:n alaisuudessa. Aiemmin järjestäjänä on ollut Euroopan kattojärjestö ESDRA. Kilpailupaikka on Rautavaaran Metsäkartanolla, joka on nuoriso- ja luontomatkailukeskus.

Valjakkohiihdossa Euroopan-mestaruuksista kilpaillaan koirahiihdossa, yhdistetyssä sekä maiden välisessä viestissä. Valjakkoajossa ajetaan kisaa  sprinttimatkoilla (8 – 24 km) ja keskipitkillä matkoilla (44km / pv).

Tapahtumaan odotetaan noin 200 kilpailijaa ja 1200 koiraa 20 eri maasta. Keski-Euroopassa ja muissa Pohjoismaissa talvinen valjakkourheilu on suosittua ja mediassa näkyvää urheilua. EM-kilpailut on Euroopan suurin valjakkourheilutapahtuma ja se järjestetään kahden vuoden välein. Edelliset EM-kilpailut kisattiin Ranskassa 2012.

Ensi talven kilpailuista vastaa kolme paikallista koiraurheiluseuraa Kuopion Palvelus- ja Seurakoiraharrastajat ry, Iisalmen Seudun Käyttö- ja Seurakoirayhdistys ry ja Carelian Eastpoint ry.

Kilpailupäällikkönä toimii Merja Tammi Joensuusta.