Helmikuun seuramestaruuskamppailussa uusia seuroja kärkikymppiin

Talvikausi jatkuu

Valjakkourheilun seuramestaruuskausi on jatkunut vilkkaana talvikuukausien aikana. Helmikuun aikana kilpailtiin kolmessa eri kilpailussa. Eastpoint Open kilpailtiin heti kuun alussa 8.-10. helmikuuta Lieksassa, Ruunaa Race 15.-17. helmikuuta niinikään Lieksassa, ja Jämin Talvi kuun lopulla 23.-24. helmikuuta Jämijärvellä.

Eastpoint Open

Lieksassa kilpailtiin Carelian Eastpointin järjestämänä pitkänmatkan SM-kilpailussa kuun alussa, ja kilpailumatkana oli 265 kilometriä. Kilpailuun oli ilmoittautunut kahdeksan valjakko, joista kuusi starttasi kisaan. Kilpailumatka oli jaettu neljään etappiin.

Suomenmestaruuden voitti suvereenilla suorituksella Riku Setälä, ollen jokaisen etapin nopein ja saapuen maaliin kokonaisajalla 20:19:05. T-LVU:lle siis luokasta täydet 10 pistettä. P-LVU:n Raine Niemi tuli toiseksi noin tunnin hitaammalla ajalla, ja P-LVU:lle siis viisi pistettä. P-LVU vei luokasta myös pronssisijan, joten kolme seuramestaruuspistettä meni isäntäseura CE:n Anttoni Tolville.

Ruunaa Race

Helmikuun puolivälissä järjestettiin Lieksan toinen kilpailuviikonloppu, eli Ruunaa Race, jossa kilpaltiin keskipitkänmatkan SM-cupin merkeissä kolmessa eri luokassa.

Kymmenen koiran luokassa 3×45 kilometriä matkalla isäntäseura CE avasi komeasti voitolla kun Kimmo Laasonen ajoi maaliin yhteisajalla 6:11:01. Kotiin siis kymmenen pistettä. Toiseksi luokassa SHS:n Jussi Pietikäinen ja kolmen pisteen arvoisesti T-LVU:n Mikael Bäckman. Kärkikolmikossa jokainen valjakko paransi aikaa joka päivä.

Kuuden koiran luokassa kymmenen pistettä ja luokkavoitto tuli SISUVA:n Mari Anttilalle yhteisajalla 7:16:14. Toinen sija ja viisi pistettä L-SVU:n Jenna Behm, ja kolmas sija ja kolme pistettä KSPK:n Jonna Henttinen.

Neljän koiran luokassa isäntäseura CE keräsi jo toistamiseen täydet pisteet kun Ronja Snåre ajoi maaliin 3x33km matkan ajalla 4:46:07, Jari Snåren seuratessa maaliin vain alle minuutin hitaampana! CE:n tuplavoiton jatkoksi kolmannelle sijalle SISUVA:n Sanna Polso ja neljännelle sijalle SHS:n Joonas Kallio, kuitaten siis seuralleen kolme pistettä.

Jämin Talvikisat

Jämin Talvikisat järjestettiin L-SVU:n toimesta Jämijärvellä 23.-24.2. Kilpailussa kilpailtiin kaiken kaikkiaan kuudessa luokasta joista kolme oikeutti seuramestaruuspisteisiin.

Kahdeksan koiran sprintissä ajettiin 2×17 km ja isäntäseura avasi pistetilin täyden kymmenen pisteen potilla Pasi Heinosen ajettua maaliin kokonaisajalla 1:09:12. KVKS:n V-P Lehtomäki kuittasi seuralleen viisi pistettä vain noin minuutin hitaammalla ajolla. Kolmanneksi SISUVA:n Riitta Kempe, kolmen pisteen potilla.

Neljän koiran sprintin luokassa RPKK:n V-P Jurvelin vei Rovaniemelle kymmenen pistettä luokkavoitolla. Hopeaa ja isäntäseuralle viisi pistettä Pasi Heinonen viikonlopun toisella mitalisuorituksella, ja kolmanneksi KVKS:n V-P Lehtomäki, ja hänellekin siis jo toinen mitalisija.

RNB1-koirien neljän koiran sprintissä isäntäseura L-SVU:n Sampsa Mäki-Arvela ajoi maaliin liki neljän minuutin kaulalla, ja L-SVU:lle siis viikonlopun toinen täysi pistepotti. Toiseksi ja kolmanneksi luokassa ajoivat SHS:n Linda Hautala ja Lauri Kivioja, ja siperianhuskyseuralle siis viisi pistettä. Kolme pistettä neljänneksi ajaneen Janne Tammisen AVEK:lle.

Helmikuun potti yhteensä 135 pistettä

Helmikuun kilpailuissa jaettiin yhteensä siis 135 pistettä ja pisteitä keräsi 13 eri seuraa. L-SVU keräsi yhteensä 28 pistettä nousten nyt siis kokonaistaulukon kolmannelle sijalle. Talvikauden kilpailuista eniten pisteitä on yhteensä kerännyt SHS. Myös CE on hyvässä pistevauhdissa, nousten nyt kärkikymmenikköön sijalle 8.

Sija Seura Eastpoint Ruunaa Jämin talvi Kevät yhteensä Kausi yhteensä
1 KVKS 8 16 170
2 UVU 1 1 8 110
3 L-SVU 5 25 33 97
4 RPKK 10 20 86
5 SHS 9 7 42 73
6 IKSY 0 53
7 KSPK 3 8 51
8 CE 3 21 36 49
9 SISUVA 15 3 18 48
10 T-LVU 10 3 29 40

VUL seuramestaruus on kilpailu jossa liiton jäsenseurat saavat virallisista kilpailuluokista pisteitä parhaiten sijoittuneiden edustajiensa perusteella. Luokan paras seura saa luokasta kymmenen pistettä, toiseksi paras viisi, kolmas kolme ja kaikki loput seurat joiden edustaja on saavuttanut maalin luokassa saavat yhden pisteen. Voit lukea seuramesteruudesta lisää ja tarkistaa koko tulostaulukon täältä.

VUL.fi sivustolla on suoritettu kevättalven aikana ylläpitotoimenpiteitä, jonka johdosta osa tiedotteista julkaistaan nyt takautuvasti.