Infoa seuratukien hakemisesta VUL:n jäsenseuroille

OKM:n seuratuki haettavissa

Alla linkki ke 28.9.2022 pidettyyn seuratuen 2023 valtakunnallisen infowebinaarin tallenteeseen.

TÄSTÄ LINKISTÄ PÄÄSET OKM:N TUEN HAKUSIVULLE

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) koordinoima ja myöntämä Seuratoiminnan kehittämistuki, seuratuki, on tarkoitettu urheilu- ja liikuntaseurojen perustoiminnan kehittämiseen. Tuki on yksi tärkeimmistä, vuosittaisista toiminnan kehittämiseen tarjolla olevista tuista. Vuoden 2023 seuratuen hakuaika on 1.11.2022-30.11.2022 klo 16:15.

Seuratuen avulla vahvistetaan seuratoiminnan laatua, kehitetään ja uudistetaan perustoimintaa, sekä mahdollistetaan liikunnan harrastaminen taloudellisesti erityisesti lapsille ja nuorille. Seuratuen avulla vahvistetaan yhteisöllisyyttä ja tuetaan seurojen tekemää vapaaehtoistyötä. Seuratuen avulla edistetään monimuotoisen liikunnan kansalaistoiminnan toteutumista.

Seuratuen hakuohjeet ja kriteerit julkaistaan viimeistään haun avautuessa ministeriön verkkosivuilla. Tukea haetaan sähköisesti Suomisport -alustan kautta. Varmista, että seurallasi on tunnukset Suomisport -alustalle ja tutustu hakuohjeisiin huolella.

 

VUL:n seuratuki haettavissa

VUL avaa haettavaksi harkinnanvaraisen seuratuen seuran järjestämiin valjakkourheilutapahtumiin tai niiden kehittämiseen liittyviin hankintoihin.

Hakuaika on 1.11. – 1.12.2022. Tukihakemukset käsitellään hallituksen kokouksessa, jonka jälkeen päätöksestä tiedotetaan hakijalle. Hakemukseen tulee liittää tapahtuman suunnitelma, tavoitteet ja budjetti. Tapahtumasta pitää tehdä raportti liitolle, josta käy ilmi tavoitteiden toteutuminen. Maksussa otetaan huomioon haetun tuen suuruus.

Hakemukset osoitteeseen hallitus (ät) vu.fi

Tuki tulee käyttää 3.4.2023 mennessä ja sen voi hyödyntää ennakoivasti vuoden 2023 tapahtumiin tai takautuvasti vuoden 2022 aikana olleisiin tapahtumiin. Raportti tulee olla toimitettu hallitus (ät) vul.fi -osoitteeseen 1.5.2023 mennessä.