KVKS johtaa seuramestaruutta syksyn jälkeen

Edellinen viikonloppu toi valjakkourheilun seuramestaruuden syyskauden päätökseen. Joulutauolle lähdettäessä KVKS johtaa sarjataulukkoa 154 pisteellä, UVU toisena 102 pisteellä ja RPKK kolmantena 66 pisteellä.

Lokakuun lopulla kilpailtiin neljä kilpailua, joista Liepeencross-kilpailussa yksikään luokka ei kerryttänyt seuramestaruuspisteitä. Kolme muuta kilpailua jakoivat yhteensä 76 pistettä.

IPKY:n järjestämässä VuoksiCross-kilpailussa yhden koira kärryajon (DS1-)luokka toi seuroille pisteitä. SRK vei luokasta täyden kymmenen pisteen potin Tuomo Niittylahden vedolla. Viisi pistettä ja hopeaa SHS:n Marko Pasanen ja pronssia kuittasi Anni Mäntylä, vieden samalla ALMA:lle kolme pistettä.

Syyskauden viimeisen viikonloppuna kilpailtiin vielä kahdessa tapahtumassa. L-SVU järjesti Jämin lentokentän maastossa uudenlaisen Jämi MD-tapahtuman, jossa kilpailtiin muokatuilla DR8-säännöillä kahdessa luokassa: rajoitetussa kahdeksan koiran (DR8) luokassa ja rajoittamattomassa DRU -luokassa.

Kilpailussa ajettiin 7.7 kilometrin radalla maksimissaan neljä kierrosta. Rajoitetun luokan kärryn painoraja oli vähintään 200 kg ja rajoittamattoman luokan painoraja vähintään 300 kiloa. Kilpailu oli suunnattu erityisesti pidemmän matkan tiimeille sulanmaan valmistavaksi tapahtumaksi ja se keräsi osallistujilta kiitosta innovatiivisesta ideasta ja hyvästä toteutuksesta.

Avoimen luokan (DRU) voiton vei Riku Setälä ajalla 1h 34 minuuttia, avaten näin TULAVA:n pistetilin 10 pisteen potilla. Toiseksi reilun neljän minuutin erolla luokassa ajoi Raine Niemi, ja siten P-LVU:lle viisi pistettä. SHS kuittasi luokasta kolme pistettä Kirsi Överstin ajettua kolmanneksi.

Rajoitetussa luokassa (DR8) CE vei tuplavoiton ja kymmenen pistettä kun Jari ja Ronja Snåre veivät ensimmäisen ja toisen sijan vain kahden minuutin erolla keskenään. Kolmannen ja neljännen sijan taasen vei SHS:lle Satumarja Stenman ja Laura Kääriäinen, joilla heilläkin keskenään vain parin minuutin ero. Kuudennelta sijalta UVU:lle kolme pistettä pokkasi Jukka-Pekka Ahonen, kun viidenneksi tullut Pia Isomursukin edusti tuplavoiton vienyttä CE:tä.

Sunnuntaina ratkesi vielä Arctic Trophy III -tapahtuman neljän koiran kärryajoluokka (DR4) Lappeenrannassa. KVKS:lle kisasta tuplavoitto ja kymmenen pistettä kun Satu Ihalainen ja Anne Mäkimaa ajoivat maaliin alle puolen minuutin erolla. Kolmannen sijan ja viisi pistettä vei AVEK Heidi Tammisen ajolla. Neljänneksi kolmen seuramestaruuspisteen arvoisesti ajoi SHS: Tanja Müller. Kilpailun kärki ajoi hyvin tasaisesti.

Syyskauden päätös

Lokakuun loppu merkitsi samalla syyskauden sulanmaan kilpailuiden päätöstä. Sarjamestaruuskamppailu siirtyy joulutauolle ja jatkuu tammikuussa lumisemmissa maastoissa. Sarjan johdossa talvikautta kohti tultaessa ovat odotetusti ne seurat, joissa juuri sulanmaan lajeissa on vahvaa osaamista. Talvikausi kuitenkin keikauttaa tasapainoa, ja nähtäväksi jää kuka seuramestaruuden lopulta kevään päätyttyä vie!

Sija Seura VuoksiCross Jämi MD Arctic Pisteet
1 KVKS 10 154
2 UVU 3 102
3 RPKK 66
4 L-SVU 1 64
5 IKSY 53
6 KSPK 43
7 SHS 5 8 3 31
8 SISUVA 30
9 TAVES 29
10 ALMA 3 1 1 23
11 SDY 18
12 SRK 10 15
13 OPKY 13
14 CE 10 13
15 K-SPKY 12
16 TULAVA 10 10
17 AVEK 1 5 7
18 P-LVU 5 6

Joulutauolle siirryttäessä pistetilin on avannut 26/45 seuraa ja KVKS johtaa sarjaa, toisena UVU ja kolmantena RPKK. Katso koko sarjataulukko täältä