Suomisport uudistuu

Suomisport palvelu

Suomisport on Olympiakomitean tuottama palvelu urheiluseuroille. Useimmille valjakkourheilijoille palvelu on tuttu vähintään lisenssiostosten yhteydestä. Suomisport -palvelua voi käyttää myös seurajäsenyyksien hallinnoimiseen, tapahtumien järjestämiseen ja siihen liittyvän maksuliikenteen hoitamiseen. Nyt palveluun on lisätty mahdollisuus hakea Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratukea.

Suomisportiin on avattu uusi palvelu seuroille – Suomisportin tukihakupalvelu!

Samalla Suomisportiin on tehty termimuutos – Suomisportin seurat ovat nyt lajijaostoja. Lue alta lisää termimuutoksesta. Jos seurasi on hakemassa opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea, tulee seurojen hankkia käyttöoikeudet myös Suomisportin tukihakupalveluun ajoissa, ennen tuen hakemista palvelussa. Palvelu löytyy osoitteesta: https://tukihaku.suomisport.fi/. Suomisportissa on useita eri palveluita seuroille (mm. Tähtiseura-verkkopalvelu, tukihakupalvelu), joihin tulee erikseen hakea käyttöoikeudet. Suomisportissa käyttäjällä on yksi käyttäjätunnus, johon voi liittyä useiden palveluiden käyttöoikeuksia.

Suomisportin tukihakupalvelu 

Urheiluyhteisön yhteiseen digipalvelu Suomisportiin on avattu uusi palvelu seuroille, seurojen tukihakupalvelu, missä voi hakea opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea. Palvelu löytyy osoitteesta: https://tukihaku.suomisport.fi/. Seuratuen hakuaika on 12.11.- 14.12. klo 16.15.

Seuroissa tukihakemuksia täyttävien henkilöiden tulee hakea palveluun seuralle ja itselleen ennakkoon käyttöoikeus. Käyttöoikeuksien haku käynnistyi 1.11.2018 osoitteessa: https://tukihaku.suomisport.fi/. Tukien haku käynnistyy 12.11. Käyttöoikeudet kannattaa ehdottomasti hakea ajoissa, jotta ne myös ehditään hyväksyä ajoissa. Älkää jättäkö seurassanne tätä asiaa viime tinkaan!

Käyttöoikeuksien hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä sähköpostitse Suomisportin asiakaspalveluun: suomisport@olympiakomitea.fi.

Suomisportin termimuutos ja Suomisport-käyttäjät

Palvelussa aikaisemmin seuroiksi nimetyt, liittojen jäseninä toimivat seuraorganisaatiot on nyt nimetty uudelleen lajijaostoiksi. Kutsumme aikaisemmin seurakäyttäjiksi nimettyjä henkilöitä jatkossa lajijaostokäyttäjiksi. Yritetään tottua muutokseen, puolin ja toisin. Termin muutos ei vaikuta palvelussa olemassa oleviin toimintoihin.

Seura ja seurakäyttäjä -termit varaamme jatkossa sille osalle seuraa, mikä on lajijaostoille yhteinen tai niiden yläpuolella olevaksi miellettävä organisaation osa. Asia on ymmärrettävämpi monilajiseurojen asiayhteydessä, mutta käsitteinä tulee jatkossa käyttöön myös yhden lajin seuroille.

Suomisport-palveluun tulee lähiaikoina paljon muutoksia kun Suomisportin seurapalvelua kehitetään. Muutoksista viestitään käyttäjille sähköpostilla ja Olympiakomitean kanavissa.

Jos sinulla on kysyttävää palvelusta, ole yhteydessä joko omaan lajiliittoosi tai Suomisportin asiakaspalveluun: suomisport@olympiakomitea.fi.

Lisätietoja Suomisportin seurapalvelusta löydät tästä esitteestä.