Talvilajien EM-kilpailut 2016 Norja, Savalen 3. – 6.3.2016

IFSS_uusi_logo          nhf_logo_2016

EM-KILPAILUJEN OMAT SIVUT LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ

SUOMEN MITALISALDO KILPAILUISSA

Hiihto:
1 kulta – Maija Nivala (naisten yhdistetty)
3 pronssia – Maija Nivala (naisten pulkka), Vesa-Pekka Jurvelin (miesten yhdistetty), Suomen ykkösjoukkue viestihiihto (Maija Nivala, Maria Viitahalme, Vesa-Pekka Jurvelin)

Valjakkoajo:
1 kulta – Riitta Kempe Sp6
1 hopea – Pasi Heinonen Sp8
1 pronssi – Vesa-Pekka Lehtomäki Sp8

Neljäs päivä – Suomeen KULTAA, HOPEAA ja KAKSI PRONSSIA!!!

Neljänen kilpailupäivän ohjelmassa olivat suomalaisten osalta kutosen ja kasin päätösäpäivä, nelosen massalähtökilpailu sekä hiihdon viestikilpailu. Valjakkoajossa Suomi saavutti kolme mitalia. Kasissa Pasi Heinonen saavutti HOPEAA ja Vesa-Pekka Lehtomäki PRONSSIA. Pasi jäi lopulta voitajalle 1.15 ja V-P 4.12. Ville Halme oli kisan kuudes vajaat 8,5 minuuttia kärjestä. Kutosen kilpailussa Riitta Kempe saavutti EM-KULTAA vain sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Tsekin Jiri Trnkaan. Kolmas oli Sveitsin Patrick Wirz ja neljäs Suomen Teemu Kaivola jääden vain sekunnin pronssimitalista. Nelosen massalähdössä Antti Mäkiaho oli kahdeksas 36 sekuntia kärjestä. Luokan voiton vei Norjan Eira Aaseby, toinen oli Ranskan Alain Hercher ja kolmas Norjan Beatrice Maria Gatti. Jaakko Pitkänen ei startannut.

Kasin palkintojen jako_6.3.2016Kutosen palkintojen jako_6.3.2016

Nelosen massastartin tulokset_6.3.2016Kutosen tulokset_6.3.2016Kasin tulokset_6.3.2016

Hiidon viestikilpailussa Suomen ykkösjoukkue saavutti PRONSSIA ja kakkosjoukkue oli 13. Suomen ykkösjoukkueessa hiihtivät Maija Nivala, Maria Viitahalme ja Vesa-Pekka Jurvelin ja kakkosjoukkueessa Kati Mansikkasalo-Jurvelin, Ari Rastas ja Marko Viitahalme. Viestikilpailun mitalitaistossa huomioon otetaan kultakin maalta vain yksi joukkue, näin ollen Suomen neljäs sija takasi EM-pronssin.

Viestin palkintojen jako_6.3.2016Suomen pronssijoukkue_6.3.2016Suomen viestijoukkueet 1 ja 2

Viestin tulokset_6.3.2016

Viimeinen kisapäivä – joukkueenjohtaja Eeva Äijälä

Viimeisen kisapäivän aamuna ensimmäisenä oli vuorossa hiihdon viesti. Suomella mukana oli kaksi joukkuetta. Suomen ykkösjoukkue nousi viimeisellä osuudella hienosti pronssille! Joukkueessa hiihtivät Maija, Maria ja Vesku. Kakkosjoukkueen (Kati, Ari ja Marko) sijoitus oli 13.

Ajoluokista ensimmäisenä oli vuorossa aina erittäin jännittävä nelosten massalähtö. Meiltä mukana Mäkiahon Antti sijoittuen kahdeksanneksi. Hienosti ajettu haasteellisella radalla, joka koukkasi toiselle kierrokselle stadionalueen kautta varikkoalueen vierestä.

Kasin ja kutosen osalta olikin sitten kunnolla jännitettävää, sillä molemmissa luokissa oli suomalaisilla todella hyvät asetelmat kahden päivän jälkeen. Ja mitaleita saatiinkin molemmista luokista! Kasissa Pasi ajoi hopeaa ja VP pronssia. Kutosissa oli todella tiukka kisa, sillä kärkinelikko oli 8 sekunnin sisällä. Riitta voitti kultaa yhden sekunnin marginaalilla. Teemu puolestaan harmittavasti hävisi pronssin yhden sekunnin erolla sijoittuen neljänneksi.

Vuoden 2016 EM-kisat on nyt saatu päätökseen. Kokonaisuudessa Suomen mitalisaalis oli mielestäni erinomainen: 2 kultaa, 1 hopea ja 4 pronssia!! Lisäksi useita sijoituksia viiden parhaan joukossa. Kiitos koko Suomen maajoukkueelle saumattomasta yhteistyöstä.

Kolmas kilpailupäivä 5.3.2016 – yhdistetyn luokat, nelonen maaliin sekä kutosen ja kasin toinen päivä, saldona KULTAA JA PRONSSIA

Yhdistetyssä Maija Nivalalle ja Riolle KULTAA ja Vesa-Pekka Jurvelinille ja Speedylle PRONSSIA! Miesten kisassa Vesku ja Speedy kamppailivat kärkipaikasta koko kilpailun ajan lopulta hävisivät voittajalle vain 2 sekuntia. Voitaja oli Norjan Yngve Hoel ja toinen oli niin ikään norjalainen Eskil Knag. Ari Rastas oli 10. 2.28 kärjestä ja Marko Viitahalme 11. 4.24 kärjestä. Naisten kisassa Maija ja Rio voittivat Euroopanmestaruuden kymmenen sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Norjan Yvette Hoeliin ja 23 sekunnin erolla kolmanneksi tulleeseen Norjan Carina Nilseniin. Kati Mansikkasalo-Jurvelin joutui jättämään kilpailun välissä koiran loukkaantumisen vuoksi.

Tyttöjen yhdistetyssä Tanja Ignatius oli yhdeksäs häviten voittajalle 2.53. Tuomas Notko ei startannut.

Naisten yhdistetyn kukitus_5.3.2016Miesten yhdistetyn kukitus_5.3.2016Yhdistetyn mitalistit_5.3.2016

Miesten yhdistetyn epäviralliset tulokset_5.3.2016Naisten yhdistetyn epäviralliset tulokset_5.3.2016

Tyttöjen yhdistetyn epäviralliset tulokset_5.3.2016

Ajossa Antti Mäkiaho oli neljän koiran sprintin 14., Heta Lehtomäki 20. ja Jaakko Pitkänen 21. Neljän koiran sprintissä ajetaan huomenna sunnuntaina massalähtökilpailu, johon suomalaisista osallistuu vain Antti Mäkiaho.

Kutosessa tilanne toisen päivän jälkeen on se, että Riitta Kempe johtaa kisaa edelleen 15 sekunnin erolla Tsekin Jiri Trankaan, Teemu Kaivola on kolmantena 15 sekuntia tsekkiläisen perässä ja Tiina Hakala on viidentenä vajaan minuutin Riitan perässä.

Kasissa Pasi Heinonen on toisena vajaan minuutin päässä johtavasta Ruotsin Lars Lindistä, V-P Lehtomäki on toisen päivän ajon jälkeen kolmantena 2.18 minuuttia Pasia perässä. Ville Halme on viidentenä noin 4,5 minuuttia kärjestä.

Nelosen tulokset_5.3.2016Kutosen tulokset_5.3.2016

Kasin tulokset_5.3.2016

Kolmas kisapäivä saatu päätökseen – lopputuloksena KULTAA ja PRONSSIA! – joukkueenjohtaja Eeva Äijälä

Aamu valkeni miltei katastrofaalisissa merkeissä, sillä vielä reilu tunti ennen ensimmäisen luokan lähtöä kaikki urat ja stadionalue olivat kauniin koskemattoman lumikerroksen peitossa edellisen illan ja yön runsaan lumisateen jäljiltä! Latukoneen kuskit olivat luvanneet hoitaa urien
ajamisen heti lumisateen loppumisen jälkeen, mutta homma oli jäänyt aikomiseksi. Vasta vajaa tunti ennen ensimmäistä lähtöä latukoneet saatiin liikkeelle. Kuin ihmeen kaupalla kaikki luokat saatiin liikkeelle alkuperäisen aikataulun mukaan.

Ensimmäisenä lähti matkaan miesten yhdistetty – lopputuoksena PRONSSIA sekä sijat 10 ja 11. Seuraavana naisten yhdistetty – lopputuloksena KULTAA! Sitten vuorossa tyttöjen yhdistetty – lopputuloksena yhdeksäs sija. Poikien yhdistetyssä noin minuutti ennen lähtöä rikkoutuneet koiran valjaat valitettavasti aiheuttivat sen, että Tuomas ja Aabo eivät pystyneet starttaamaan.

Ajoluokissa Sp4 saatiin päätökseen – lopputuloksena sijat 14, 20 ja 21. Luokissa Sp6 ja Sp8 suomalaisten mitalimahdollisuudet ovat erinomaiset. Nyt peukut pystyyn että viimeinen startti menee kaikilla hyvin.

Illalla oli ohjelmassa kolmen ensimmäisen päivän luokkien palkintojenjako. Olihan se hienoa kuunnella Maamme-laulu ja katsoa kuinka Suomen lippu liehui korkeimmalla!

Huomenna viimeinen kisapäivä. Vuorossa hiihtoviesti, nelosen massalähtö sekä ajon viimeiset startit.

Toinen kilpailupäivä 4.3.2016 – koirahiihtoluokat ja ajon ensimmäinen päivä

Paras suomalainen oli tänään tyttöjen koirahiihtoluokassa neljänneksi sijoittunut Ronja Linna Kähyn kanssa 47 sekuntia voittajalle jääneenä. Tanja Ignatius Boltin kanssa oli kuudes 56 sekuntia kärkeen ja Linda Siekkinen 11. 5.23 voittajalle jääneenä. Luokan voiton vei Norjan Julie Thue Holthe, toinen oli Norjan Stine Lyse Klenvengen ja kolmas Ruotsin Madelein Nord.

Poikien koirahiihdossa Tuomas Notko sijoittui Aabon kanssa kuudenneksi jääden 1.16 voittajalle. Luokan voiton vei Venäjän Alexey Burashov, toinen oli Norjan Henrik Oppen Scheltz ja kolmas Ranskan Corentin Coste.

Naisten koirahiihdossa paras suomalainen oli Maija Nivala Rion kanssa jaetulla kuudennella sijalla yhdessä Ruotsin Angelica Sauerin kanssa 48 sekuntia voittajasta. Maria Viitahalme oli 11. 1.48 kärjestä ja Kati Mansikkasalo-Jurvelin 13. 2.43 kärjestä. Luokan voiton vei Agnieszka Jarecka Puolasta, toinen oli Michaela Srchová Tsekeistä ja kolmas Carina Nilsen Norjasta.

Miesten koirahiihdossa paras suomalainen oli Vesa-Pekka Jurvelin, joka sijoittui neljänneksi 27 sekuntia voitajalle jääneenä. Ari Rastas oli 10 2.01 voittajalle jääneenä ja Marko Viitahalme 13. 2.50 voitajalle jääneenä. Norja vei luokassa kolmoisvoiton; Trond Are Hoel, Yngve Hoel ja Eskil Knag.

Naisten ja nuorten koirahiihdon tulokset_4.3.2016Miesten koirahiihdon tulokset_4.3.2016

 

Valjakkoajon epävirallisten ensimmäisen päivän tulosten mukaan nelosissa Antti Mäkiaho on jaetulla 12. sijalla Norjan Eira Aasebyn kanssa, Heta Lehtomäki on sijalla 19 ja Jaakko Pitkänen sijalla 21.

Kutosessa Riitta Kempe johtaa kisaa, Teemu Kaivola on 4. 36 sekuntia kärjestä ja Tiina Hakala 5. 44 sekuntia kärjestä.

Kasissa Pasi Heinonen on sijalla 2. 42 sekuntia kärjestä, V-P Lehtomäki sijalla 3 1.23 kärjestä ja Ville Halme sijalla 4. 1.29 kärjestä.

Nelosen epäviralliset tulokset 4.3.2016

Kutosen epäviralliset tulokset_4.3.2016Kasin epäviralliset tulokset_4.3.2016

 

Toinen kisapäivä takana – joukkueenjohtaja Eeva Äijälä

Koirahiihdossa Suomella oli edustus kaikissa sarjoissa. Mitalitili ei karttunut, mutta erinomaisia sijoituksia tuli useita. Lähimmäs mitalia hiihti Vesku jääden pronssista vain 3 sekuntia. Ronja hiihti myös hienosti neljänneksi junnutyttöjen luokassa. Hyviä sijoituksia tuli muillekkin. Joukkoon mahtui myös epäonnea, sillä Linda kaatui ja loukkasi polvensa aika pahasti. Kaatuminen tapahtui tilantessa, jossa hänen jälkeensä lähtenyt sveitsiläinen tyttö oli ohittamasa Lindaa ja sveitsiläisen pitkällä narulla edennyt koira pyrki tekemään lähempää tuttavuutta Isan kanssa kampittaen samalla Lindan. Linda kaatui Isan päälle lumihankeen ja samalla polvi vääntyi. Sinnikkäästi kaksikko kuitenkin lykki maaliin vaikka matkaa oli jäljellä yli puolet.

Ajopuolella ensimmäiset startit suomalaisilta myös nyt takana. Osa kuskeista oli tyytyväisiä suorituksiinsa, osa vähemmän tyytyväisiä. Muutama kaatuminen matkalla oli sattunut, mutta toivottavasti seurauksena ei ole mustelmia pahempaa jälkeä. Epäonnea oli matkassa myös ajopuolella, sillä Pasi oli joutunut tsekkiläisen kilpailijan “pussittamaksi”. Monesta yrityksestä huolimatta tsekkiläinen ei ollut antanut tietä eikä edes hiljentänyt vauhtia mahdollistaakseen ohituksen. Pitkän matkan etenemisen jälkeen ohitus sitten vihdoinkin oli onnistunut.
Tämän päivän ajon tulokset näyttävät erinomaiselta näin suomalaisittain. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Täytyy myös sanoa, että on ilo nähdä puhdas siperialaisvaljakko näissä kisoissa – ja vielä suomalainen Kiitos Pitkäsen perhe, että lähditte mukaan.

Huomisen osalle muutosta sen verran, että nelosen pursuit-lähtö on muutettu normaaliksi väliaikalähdöksi.

Ensimmäinen kilpailupäivä 3.3.2016 – SUOMI AVASI MITALITILINSÄ, MAIJA NIVALALLE PRONSSIA

Naiset A pulkka_kukitus

Ensimmäisen päivän kilpailuohjelmassa ovat valjakkohiihdon pulkkaluokat. Suomen Maija Nivala ja Rio saavuttivat  naisten pulkkaluokassa EM-pronssia vain vajaa puoli minuuttia voitajalle hävinneenä. Luokan voitti Ruotsin Cajsa Crape ja toinen oli Norjan Carina Nilsen. Toinen suomalainen, Saara Luokkola, oli kuudes Artun kanssa 1.50 voitajalle jääneenä.

Miesten luokassa Suomen Vesa-Pekka Jurvelin oli parhaana suomalaisena viides Speedyn kanssa häviten voittajalle 2.40, Marko Viitahalme ja Levi olivat kahdeksansia. MIesten luokassa Norja vei mitalit kolmoisvoitolla; Eskil Knag, Trond Are Hoel, Mikal Lillestu ja neljänneksi sijoittui Ruotsin Mikael Henriksson.

Huomenna perjantaina aloittavat kisaurakkansa valjakkoajon sprinttiluokat ja lisäksi kilpaillaan koirahiihtoluokissa.

Naisten ja nuorten pulkan tulokset 3.3.2016Miesten pulkan tulokset 3.3.2016

Ensimmäinen kisapäivä takana ja Suomen mitalitili avattu! Maija ja Rio
saavuttivat naisten pulkkaluokassa pronssia. Loistavaa! – joukkueenjohtaja Eeva Äijälä

Kisapäivä valkeni kevyen lumisateen vallitessa. Pakkasta oli muutama aste ja iltapäivällä tuulikin voimistui. Ohjelmassa oli tänään siis pelkästään hiihdon pulkkaluokat. Ensimmäisenä lähtivät matkaan juniorit. Junioreiden jälkeen starttasivat naiset. Saara ja Arttu joutuivat lähtemään koko porukan ensimmäisenä, sillä lähtölistassa ensimmäisenä ollut ruotsalainen oli jäänyt pois. Pian Saaran jälkeen starttasivat Maija ja Rio. Sitten vaan jännittämään miten Saara ja Maija onnistuvat suorituksissaan. Maaliin tuli ensimmäisenä norjalainen ja pian hänen jälkeensä tulivatkin sitten Saara ja Maija. Saara oli pettynyt omaan hiihtoonsa, lopputuloksena kuudes sija. Maija oli puolestaan joutunut hiihtämään heti alussa toisella kierroksella olleiden norjalaisten junnupoikien takana, jotka eivät olleet antaneet heti mahdollisuutta ohittamiseen. Myös Maija valitteli, että ei saanut kropastansa kaikkea irti. Lopputuloksena kuitenkin hienosti pronssia.

Naisten maaliintulon jälkeen matkaan lähtivät miehet. Suomalaisista ensimmäisenä lähtivät matkaan Vesku ja Speedy. Pian heidän jälkeensä starttasivat Marko ja Levi. Ja jälleen odotusta – kyllä odottavan aika on pitkä! Väliaikatietona kierrokselle menosta saimme tiedon, että Vesku on  jäänyt minuutin verran johtavasta norjalaisesta. Porukkaa alkoi tulla maaliin ja niin myös Vesku ja Marko koirinensa ylittivät maaliviivan. Vesku ei ollut tyytyväinen Speedyn juoksemiseen, sijoitus viides. Marko puolestaan oli tyytyväinen varsinkin Levin ensimmäiseen kierrokseen ja siihen, että Levi jaksoi hyvin maaliin saakka. Sijoitus kahdeksas.

Pian miesten sarjan viimeisen kilpailijan maaliintulon jälkeen vuorossa oli mitalistien kukitus. Oli hienoa hurrata Maijalle ja Riolle!

Heti kukituksen jälkeen vuorossa oli joukkueenjohtajien palaveri, jossa käytiin läpi perjantaihin liittyviä asioita. Eniten keskustelua aiheutti rataan ja sen merkkaamiseen liittyvät asiat. Olin jo aikaisemmin esittänyt kisajärjestäjälle ja tuomareille joukkueen jäseniltä saamani toiveet ja parannusehdotukset. Palaverissa selvisi, että niihin (ainakin suurimpaan osaan) oli reagoitu ja toivottuja muutoksia luvattiin tehdä. Toivottavasti ne myös toteutuu! Palaverissa joukkueenjohtajat valitsivat totuttuun tapaan myös keskuudestaan kaksi Appeals Jury:n jäsentä. Juryn tehtävänähän on toimia viimeisenä tahona arvokisan protestien käsittelyssä. Äänestyksen
tuloksena minä ja Sveitsin joukkueenjohtaja tulimme valituksi ko. tehtävään.

Maajoukkue kokoontui illalla ennen avajaisia. Palaverissa käytiin läpi joukkueenjohtajien palaverin antia ja jaettiin jokaiselle oma kilpailunumero sekä chip ajanottoa varten. Ja sitten olikin vuorossa kilpailun viralliset avajaiset. Suomi oli edustettuna runsaslukuisesti sekä
kilpailijoiden että kannustusjoukkojen toimesta. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen. Huomenna koko maajoukkue onkin sitten starttaamassa omiin suorituksiinsa. Tsemppiä kaikille!

H-hetki lähestyy 2.3.2016 – joukkueenjohtaja Eeva Äijälä

Tässäpä lyhyesti tunnelmia tältä päivältä.

Tänään suurin osa maajoukkueesta saapui kisapaikalle ja loputkin pääsevät perille yön ja huomisaamun aikana. Porukka on hyvillä fiiliksillä vaikkakin matkan väsymys painaa ainakin niitä, jotka ajoivat koko yön.

Kisaratoja on fiksattu lisää tämän päivän aikana. Käytettävät reitit näyttäisivät nyt olevan 4 km, 5 km ja 7,5 km. Uralla ollut tiukka kurvi ei mennyt Race Marshallin seulan läpi, vaan sitä ollaan muuttamassa. Mielenkiinnolla nyt odotetaan miten tuo kohta loppujen lopuksi mennään.

Huomenna päivällä kisataan valjakkohiihdon mestaruuksista. Meiltä mukana Saara, Maija, Vesku ja Marko. Viralliset kisan avajaiset on sitten illalla.

Maajoukkueen vahvuus on nyt 21 urheilijaa. Alkuperäisestä kokoonpanosta pois ovat jääneet Susanna Bürkland, Marika Tiiperi ja Petri Ruotsalainen.

Kilpailun ennakkotunnelmia tiistaina 1.3.2016 – joukkueenjohtaja Eeva Äijälä

Osa Suomen maajoukkueesta on jo saapunut kisapaikalle ja päässyt myös tutustumaan kisabaanoihin. Alkutunnelmat ovat hieman ristiriitaiset. Lumen vähyydestä johtuen kisajärjestäjä on joutunut muuttamaan suunnitelmia. Sprinttimatkoilla käytetään tämänhetkisen tiedon mukaan 5 km:n ja 7,5 km:n uria. Alkuperäisessä suunnitelmassa mukana ollut vaativa nousu on jouduttu jättämään pois ja nyt urat ovat loppujen lopuksi aikalailla tasaista. Meidän hiihtäjien mukaan matkalla on vain yksi nousu, jonka voi nousuksi
luokitella! Uralle mahtuu myös n. 2 km:n pätkä jäistä uraa. Toivottavasti tällä hetkellä satava lumi tarttuu jäähän kunnolla kiinni ja jäinen kohta saadaan kuntoon ennen ensimmäistä kisapäivää. Huomisen aikana suurin osa maajoukkueesta saapuu paikalle. Torstaina ensimmäiset hiihtäjämme ovatkin sitten jo tositoimissa.

Suomen joukkueen aikataulu kilpailuissa:
Valjakkourheilun EM kilpailuluokat ja kilpailumatkat suomalaisurheilijat -2016 Norja
10 koiravaljakkoajajaa ja 12 valjakkohiihtäjää

Torstai 3. Maaliskuuta 2016
Pulkkahiihto
PM1  Miehet 15 km Vesa Pekka Jurvelin, Marko Viitahalme
PW1 Naiset 10 km Maija Nivala, Saara Loukkola, Marika Tiiperi

Perjantai 4 maaliskuuta 2016
Koirahiihto
SM1 Miehet  15 km Vesa Pekka Jurvelin, Marko Viitahalme, Ari Rastas
SW1 Naiset 15 km Maija Nivala, Kati Mansikkasalo-Jurvelin, Marika Tiiperi, Henna Lappi
SM1J Juniorimiehet  10 km Tuomas Notko
SW1J Juniorinaiset 10 km Tanja Ingnatius, Ronja Linna, Linda Siekkinen
Sprinttiajo
Sp8 8 koiraa (päivä 1) 16 km Pasi Heinonen, Vesa-Pekka Lehtomäki, Ville Halme
Sp6 6 koiraa (päivä 1) 12 km Teemu Kaivola, Riitta Kempe, Tiina Hakala, Petri Ruotsalainen
Sp4 4 koiraa (päivä 1) 8km Antti Mäkiaho, Heta Lehtomäki, Jaakko Pitkänen (rnb)

Lauantai 5 maaliskuuta 2016
Yhdistetty
CM1 Miehet  15 km Vesa Pekka Jurvelin, Marko Viitahalme, Ari Rastas
CW1 Naiset 15 km Maija Nivala, Kati Mansikkasalo-Jurvelin, Marika Tiiperi
CM1J Juniorimiehet  10 km Tuomas Notko
CW1J Juniorinaiset 10 km Tanja Ingnatius
Sprinttiajo
Sp8 8 koiraa (päivä 2) 16 km Pasi Heinonen, Vesa-Pekka Lehtomäki, Ville Halme
Sp6 6 koiraa (päivä 2) 12 km Teemu Kaivola, Riitta Kempe, Tiina Hakala, Petri Ruotsalainen
Sp4 4 koiraa (päivä 2) 8 km  Antti Mäkiaho, Heta Lehtomäki, Jaakko Pitkänen (rnb)

Sunnuntai 6 maaliskuuta 2016
Hiihdon Viestit  3 x 7,5 km Finland 1, Finland 2
Sprinttiajo
Sp8 8 koiraa (päivä 3) 16 km Pasi Heinonen, Vesa-Pekka Lehtomäki, Ville Halme
Sp6 6 koiraa (päivä 3) 12 km Teemu Kaivola, Riitta Kempe, Tiina Hakala, Petri Ruotsalainen
Sp4 Massalähtö 8 km  Antti Mäkiaho

Suomen maajoukkuevalinnat löytyvät maajoukkuesivulta. Samalla on julkistettu myös seeding-lista, joka toimitetaan kilpailunjärjestäjälle.