Kurinpitotoimikunnan tiedote: 1.9.2017

Aarne Karjala kilpailukieltoon

Suomen Valjakkourheilijoiden liiton liittohallitus on asettanut Aarne Karjalan kilpailukieltoon 31.12.2017 saakka liiton kurinpitosääntöjä vastaan rikkomisesta.

Liiton kurinpitotoimikunta käsitteli kesäkuussa Aarne Karjalaa vastaan tehdyn valituksen, jonka mukaan Aarne Karjala oli käyttäytynyt liiton kurinpitosääntöjen vastaisesti. Alustavassa selvityksessä ilmeni, että hän on esittänyt mm. sosiaalisessa mediassa ja tekstiviestein uhkaavia ja epäasiallisia viestejä kanssakilpailijoille ja kilpailujärjestäjille.

Kurinpitotoimikunta teki asiasta vireilletuloilmoituksen kesäkuussa. Ilmoituksesta huolimatta hän jatkoi sääntöjenvastaista käytöstä, lähettäen myös kurinpitotoimikunnan puheenjohtajan ja liiton varapuheenjohtajan sosiaalisen median tilille, sähköpostiin, tekstiviesteihin ja puhelinvastaajaan erittäin epäasiallisia viestejä.

Kurinpitosuositus alustavan selvityksen perusteella olisi ollut kirjallinen varoitus, kuten myös viereilletuloilmoituksessa todettiin. Koska Aarne Karjala kuitenkin ilmoituksesta ja suullisesta varoituksesta huolimatta jatkoi erittäin epäasiallista käyttäytymistä, ja jopa otti sen piiriin uusia tahoja, ei varoitusta voida pitää uskottavana kurinpitokeinona. Kurinpitotoimikunnan puheenjohtajaa vastaan hyökkääminen on rinnastettavista tuomarin koskemattomuuden rikkomiseen.

Liittohallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 16.8.2017. Asiasta päätettäessä liiton varapuheenjohtaja jääväsi itsensä päätöksenteosta. Kokous päätti kilpailukiellon asettamisen puolesta yksimielisesti. Kilpailukielto astuu voimaan välittömästi ja kattaa kaikki liiton alaiset kilpailut.

Kurinpitotoimenpiteen kohde voi valittaa asiasta urheilun oikeusturvalautakuntaan.

TIEDOTE PDF-MUODOSSA