Liikuntarajoitteisille

Suomen valjakkourheilijoiden liitto toivottaa liikuntarajoitteiset ja kehitysvammaiset tervetulleeksi ottamaan osaa valjakkourheiluun erilaisten tapahtumien yleisönä.

Paralympiakomitean tehtävänä on toimia erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden edunvalvojana harrasteliikunnassa ja kilpaurheilussa.
Paralympiakomitean kautta on mahdollista tiedustella myös sopivista välineistä harrastuksen edistämiseksi. Tutustu /www.paralympia.fi

Toistaiseksi omia kilpailuluokkia liikuntarajoitteisille ja kehitysvammaisille ei ole tarjolla, mutta tilanne kehittyy jatkuvasti ja tulevaisuudessa asia voi olla toisin.

Lue ohesta esimerkillinen tarina Valjakkourheilu paraurheilulajina

https://www.it-lehti.fi/kategoriat/vapaa-aika/valjakkoajo-vei-terveyden-mutta-antoi-elaman.html

Harjoitus- ja kisareittien varsille ei ole aina mahdollista järjestää esteetöntä ja turvallista kulkua erityisryhmään kuuluville, mutta tunnelmaan pääsee mukaan seuraamalla varikon tapahtumia. Useilla kisapaikoilla myös lähtöviivan ja maalialueen tapahtumia on mahdollista seurata kilpailijoita häiritsemättä.

Kilpailun tai tapahtuman järjestävältä seuralta voi tiedustella etukäteen kilpailu- tai tapahtuma-alueen esteellisyydestä.