Liikuntarajoitteisille

Lajina koiravaljakkourheilu sopii myös liikuntarajoitteiselle, sillä koiran käyttö on yleistä liikuntarajoitteisten piirissä. Koiran koulutus vaatii hiukan enemmän, mutta tämän jälkeen koiran kanssa pääsee harrastamaan uudella tavalla.

Lajin harrastaminen onnistuu hyvin, mutta toistaiseksi omia kilpailuluokkia liikuntarajoitteisille ja kehitysvammaisille ei ole tarjolla. Tilanne kehittyy jatkuvasti ja tulevaisuudessa asia voi olla toisin.

Harjoitus- ja kilpailureittien varsille ei ole aina mahdollista järjestää esteetöntä ja turvallista kulkua erityisryhmään kuuluville, mutta tunnelmaan pääsee mukaan seuraamalla varikon tapahtumia. Useilla kilpailupaikoilla myös lähtöviivan ja maalialueen tapahtumia on mahdollista seurata kilpailijoita häiritsemättä.

Kilpailun tai tapahtuman järjestävältä seuralta voi tiedustella etukäteen kilpailu- tai tapahtuma-alueen esteellisyydestä.

Paralympiakomitea

Paralympiakomitean tehtävänä on toimia erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden edunvalvojana harrasteliikunnassa ja kilpaurheilussa.
Paralympiakomitean kautta on mahdollista tiedustella myös sopivista välineistä harrastuksen edistämiseksi. Tutustu: www.paralympia.fi

Lue ohesta esimerkillinen tarina Valjakkourheilu paraurheilulajina: https://www.it-lehti.fi/kategoriat/vapaa-aika/valjakkoajo-vei-terveyden-mutta-antoi-elaman.html