Valjakkourheilu harrastuksena

Valjakkourheilu on kaikenikäisille kuntoilijoille ja urheilijoille avointa harrastustoimintaa. Harrastaminen on mahdollista ympärivuotisesti kaikentasoisille liikkujille.

Helppoja aloittelijalle sopivia lajeja ovat esimerkiksi koirajuoksu ja koirahiihto. Laajasta lajikirjosta löytyy todennäköisesti jokaiselle sopiva liikuntamuoto.

Aloita harrastus -osiosta löydät kaiken tarvittavan tiedon alkuun pääsemiseksi. Harrastaminen voi mahdollistua lainakoiran avulla, vaikka ei omistaisi itse lajiin sopivaa koiraa.

Harrastuksen monialaisuus tarjoaa myös kunnianhimoiselle liikkujalle mielenkiintoisia haasteita sekä mahdollisuuden kilpailla, kehittyä urheilijaksi ja edelleen urheilijana aina kansainväliselle tasolle asti.

Kilpailuissa on yleensä mukava yhteisöllinen tunnelma ja eritasoisia osallistujia. Kilpailuihin on mahdollista osallistua heti, kun lajin perusasiat ovat hallussa.

Suomen valjakkourheilijoiden liitto ry on valjakkourheilun kattojärjestö Suomessa. Varsinainen jäsenten harjoittelu toteutuu liiton jäsenyhdistyksissä ja paikallisissa seuroissa, jotka järjestävät myös kilpailuja.

Tervetuloa valjakkourheilun pariin koko perheen voimin!

 

Katso videolta kooste Suomen Rautavaaran valjakkourheilun talvilajien EM-kilpailuista vuodelta 2014. Kuvaaja Korpipaja.